Tgrt Haber
29 Eylül 2021 11:14

Honda 24 yıl sonra fabrikasına kilit vurdu

Japon otomotiv devi Honda Gebze'deki fabrikasını tamamen kapattığını duyurdu. Türkiye'de üretilen Civic modelleri, artık yerini ithal modellere bırakacak ve önümüzdeki yıl yollarda olacak. 24 yıldır aktif olan fabrika, bu yılın sonunda HABAŞ topluluğuna devredilecek.

Honda 24 yıl sonra fabrikasına kilit vurdu
honda,

Japon otomobil üreticisi Honda Honda, Civic modellerinin üretildiği Gebze'deki fabrikasında üretimi tamamen durdurdu ve fabrikayı kapattı. Yaklaşık 2 bin çalışanı bulunan şirket Gebze fabrikasındaki son yerli üretim Honda Civic Sedan modelini banttan indirdi.

Türkiye'de üretilen Civic modelleri, artık yerini ithal modellere bırakacak. Önümüzdeki aydan itibaren Honda Civic Sedan modellerinin Türkiye’ye ithalatına başlanacak. Yine aynı tarih itibarıyla, Civic HB ithalatı yapılmayacak. Satışlarının yüzde 85’i LPG’li olan Civic Sedan'ın ithal versiyonlarında da LPG seçeneği bulunacak.

Honda 24 yıl sonra fabrikasına kilit vurdu

Şirket 2019 yılında yaptığı açıklama ile İngiltere ve Türkiye’de yer alan tesislerdeki üretimin durdurulacağını duyurmuş, nedenini ise global üretim stratejisi olarak açıklamıştı.

2040'TA TAMAMEN ELEKTRİKLİYE GEÇECEK

Japon otomotiv devinin sattığı otomobil ve SUV modelleri, 2040 yılında tamamen elektrikli olacak. Marka, Türkiye’deki ilk hibrit otomobili 2007 yılında Civic Hybrid modeliyle satışa çıkarmıştı.

Honda 24 yıl sonra fabrikasına kilit vurdu

2019 yılında CR-V modelinin yeni teknoloji hibrit motorla getirmeye başlayan marka, ikinci yeni nesil hibrit modelinin Jazz olarak ithal etmeye başlamıştı.

24 yıldır aktif olan fabrika, bu yılın sonunda HABAŞ topluluğuna (Hamdi Başaran Topkapı Oksijen Fabrikası) devredilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...