Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2015 17:50

HSBC yöneticisi özür diledi

HSBC Üst Yöneticisi Gulliver, bankanın daha önce İsviçre’deki hesaplar üzerinden vergi kaçırılmasına sebebiyet veren uygulamaları için özür diledi.

HSBC yöneticisi özür diledi
hsbc,

HSBC Üst Yöneticisi (CEO) Stuart Gulliver, bankanın daha önce İsviçre’deki hesapları üzerinden vergi kaçırılmasına sebebiyet veren uygulamaları nedeniyle özür diledi. İngiltere Parlamentosu’ndan milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Gulliver ve HSBC’nin Yönetim Kurulu Başkanı Douglas Flint, HSBC’nin geçmiş dönemde hizmetlerindeki yanlış uygulamalar için özür dilediklerini belirtti. Gulliver, İsviçre’deki operasyonlarında daha önceden yapılan yanlış uygulamalara ilişkin üzgün olduğunu belirterek, “Bunlar şirkete duyulan güvene zarar verdi” dedi. HSBC’nin Yönetim Kurulu Başkanı Flint ise İsviçre hesaplarındaki uygulamalara ilişkin gerekli sorumluluktaki payını kabul etmeye hazır olduğunu açıkladı. Şubat ayının ilk haftasında Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’nca (ICIJ), HSBC'nin “Swissleaks” projesi adı altında 203 ülkede 100 milyar doların üzerinde bir sermayeyi İsviçre’de gizli hesaplarda tutarak, müşterilerinin vergi kaçırmasına yardımcı olduğu ileri sürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...