Tgrt Haber
22 Ağustos 2019 16:00

Hükümet ile HAK-İŞ anlaştı! Kamu işçisine yapılacak zam belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Protokol kapsamında brüt 3 bin 500 altında ücret alan kamu işçilerimize 150 TL iyileştirme yapıyoruz. 2019'un ilk 6 ayında yüzde 8 oranında, ikinci altı ayında yüzde 4 zam yapılması konusunda uzlaştık." dedi.

Hükümet ile HAK-İŞ anlaştı! Kamu işçisine yapılacak zam belli oldu
HAK-İŞ,,hükümet,,kamu işçisi,,zam,

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklaması şu şekilde;

- Çalışanlarımızın hak ve hukukunu gözetmek, bizim için hem inanç, hem ahlak hem de bir demokrasi meselesidir.

- 2002’den günümüze ekonomimiz 3,5 kat büyüdü. Son 17 yılda, ekonomide 9 milyona yakın istihdam oluşturuldu.

- Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde,önümüzde 4 yıllık bir kesintisiz icraat dönemi var. Ülke olarak bugün,2023 hedefleri doğrultusunda,daha müreffeh, daha güvenli yarınlara doğru ilerlediğimiz konusunda büyük ümitler taşıyoruz.

- Protokol kapsamında, brüt 3.500 Liranın altında ücret alan kamu işçilerimizin maaşlarına; brüt ücret 3.500 Lirayı aşmayacak şekilde 150 lira iyileştirme yapıyoruz.

- 2019’un ilk altı ayında %8 oranında, ikinci altı ayında %4 oranında zam yapılması konusunda uzlaştık. Kamu işçilerimiz Ocak ayında %6,69 oranında bir enflasyon farkı zammını da almışlardı.

- 2019 yılı için üzerinde uzlaştığımız zamlarla birlikte, yıl geneli toplam ücret zammı %19’u aşmış durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...