Tgrt Haber
15 Aralık 2014 13:02

Hükümetten çalışana gıda desteği geliyor

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, bazı meslek gruplarına yoğurttan ayrana, kuru üzümden tahin-pekmeze kadar, günlük olarak gıda yardımı yapılacak.

Hükümetten çalışana gıda desteği geliyor
hükümet, çalışan, tarım gıda ve hayvancılık,

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, ahır ve kümeslerden mermer işletmelerine, halı atölyelerinden zirai mücadelede çalışanlara kadar çeşitli meslek personeline koruyucu gıda yardımı verecek. Akşamın haberine göre yoğurttan ayrana, kuru üzümden tahin-pekmeze kadar çeşitli gıdalar, günlük olarak ilgili personele yedirilecek. İş güvenliği ve sağlığı konusunda yeni tedbirleri devreye sokan hükümet, bazı meslekler için ek önlemler de aldı. Belirtilen işlerde çalışanlara her gün yarım kilo yoğurt yedirilecek. Yoğurt yerine, yarım litre ayran, 10 gram çekirdekli kuru üzüm, 100 gram tahin helvası veya 100 gram tahin-pekmezden biri de verilebilecek. Yönergeye göre, koruyucu gıda maddelerinin parası verilmeyecek. Personele ayni olarak verilecek gıdaların işyerinde tüketilmesi de zorunlu kılındı. Fiilen çalışılan her gün verilecek koruyucu gıda yardımı için kurum bütçelerine ayrıca ödenek konulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...