Tgrt Haber
17 Ocak 2022 08:09

Hürjet için geri sayım başladı: Türk taarruz uçağı dünyayı fethedecek

Türkiye, savunma sanayiinde kritik bir adım daha atıyor. Eğitim ve hafif taarruz uçağımız dünyayı fethedecek. İki aya bütünüyle ortaya çıkacak olan Hürjet, ilk uçuşunu 18 Mart 2023’te yapacak. 2025’ten sonra ise her ay hangardan 2 Hürjet çıkarılarak ihraç edilmesi hedefleniyor.

Hürjet için geri sayım başladı: Türk taarruz uçağı dünyayı fethedecek
hürjet,temel kotil,ihraç,türkiye

Türk savunma sanayiinde kritik bir adım daha atılıyor. Jet eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet’in 18 Mart 2023’te ilk uçuşunu yapacağını açıklayan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Hürjet’in 1-2 ay içerisinde bütünüyle ortaya çıkacağını söyledi.

HER AY 2 HÜRJET

Hürjet'in ihraç süreci için TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "2025 yılından sonra her ay iki uçak hangardan çıkarılıp müşteriye teslim edilecek" mesajını verdi. 2025’ten sonra da her ay 2 Hürjet üretimini hedeflediklerini bildiren Kotil “Tünelin ucuna, çıkışa geldik. Millî Muharip Uçak (MMU) yıllar önce planlandığı zaman aslında önce bir jet eğitim uçağı vardı. Hürkuş’un devamı olsun diye adını Hürjet koyduk. Niye bir silsile var? Hürjet daha küçük, daha düşük maliyetli, daha önce yapılabilir, üzerinde öğrendiklerimiz var. İkisi de süpersonik, aynı kategoride, biri küçük diğeri büyük. Bunu yapmamızı Savunma Sanayii Başkanı’mız İsmail Demir söyledi. 2016 yılında göreve başladığımda ilk konuşmamız buydu. İlk yaptığım, Hürjet’in dosyasını, yapılan çalışmaları aldım. Yönetim Kurulumuz destek verdi ve Hürjet’e başladık” dedi.

HÜRJET’TEN MMU’YA TRANSFER

İki genel müdür yardımcılığının projeler üzerinde çalıştığını ve sürekli iletişim hâlinde olduklarını kaydeden Kotil, Hürjet Projesi’ni MMU’nun önüne koyduklarını, bu projeden öğrendiklerini milli savaş uçağına transfer edeceklerini söyledi.

Hürjet’in de katıldığı Malezya’daki 18 uçaklık hafif taarruz uçağı ihalesine yönelik de açıklamada bulunan Kotil, “Gidip anlatıyoruz yetkililere. Öyle bir teklif verip, geri çekilmiş değiliz. Bu konuda Malezya’ya 3 defa ben gittim, şimdi dördüncü gidişimi yapacağım ve ürünümüze inanıyoruz.. Her adımında olacağım” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...