Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2022 15:10 - Güncelleme : 09 Nisan 2022 15:20

Bakan Karaismailoğlu'ndan İBB'ye yüzde 40'lık zam eleştirisi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanında düzenlenen iftar programında konuştu. Karaismailoğlu, İstanbul’da toplu taşıma araçlarına yapılan yüzde 40'lık zammı eleştirdi.

Bakan Karaismailoğlu'ndan İBB'ye yüzde 40'lık zam eleştirisi

İstanbul’da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 40 zam yapıldı. Tek geçişlik İstanbulkart ücreti yeni zamla birlikte 7,67 TL oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugünden itibaren geçerli olan zamma tepki gösterdi.

İstanbul Havalimanı’nda görev yapan muhabirlerle iftarda bir araya gelen Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'da toplu taşımaya yapılan yüzde 40'lık zammı eleştirdi.

İBB'YE % 40'LIK ZAM ELEŞTİRİSİ

Zammı çok yanlış bulduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, gerekçesini ise şu sözlerle ifade etti: Çünkü özel araçlı yolculuklardan vatandaşı caydırmak için kaliteli, güvenli ve ekonomik bir toplu taşıma alternatifi sunmak zorundasınız.

Devletin ve belediyenin birinci asli görevinin bu olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, “Bunu sağlamak için bununla dertlenmek ve uğraşmak gerekir ama maalesef onu göremiyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Keşke akıllarını başlarına alsalar ama üstlerine vazife olan bir işte gündeme geldiklerini gördünüz mü? Maalesef ama üstlerine vazife olmayan bütün işlerde lafları var, sözleri var. İnşallah düzelirler."

ÖĞRENCİLERE ZAM KALDIRILSIN TEKLİFİ

Öte yandan İBB’nin yüzde 40’lık zammına özellikle öğrenciler tepki gösterirken AK Parti bu konuda harekete geçti. İBB Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, öğrencilere uygulanacak olan zammın kaldırılması için belediye meclisine teklif sunmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Göksu, zamları İBB'nin karşılamasını isteyerek şunları söyledi;

“AK Parti olarak Cumhur İttifakı olarak pazartesi günü İBB meclisine bir teklif sunalım ve bu teklifte öğrencilerimiz için bu yüzde 40 zam geçersiz olsun ve bu yüzde 40'ı İBB sübvanse etsin böylece İETT’de de zarar görmesin öğrencilerimiz de kazansın İETT de kazansın istedik. Pazartesi günü meclise sunuyoruz”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...