Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Şubat 2016 14:49

İDO ve BUDO e-bilet’e geçiyor

İDO ve BUDO, zamandan ve basılı kağıtla arşivleme maliyetinden tasarruf etmek amacıyla e-bilet uygulamasına geçiyor.

İDO ve BUDO e-bilet’e geçiyor
ido, budo,

İDO ve BUDO, zamandan ve basılı kağıtla arşivleme maliyetinden tasarruf etmek amacıyla e-bilet uygulamasına geçiyor. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) zamandan ve basılı kağıtla arşivleme maliyetinden tasarruf etmek amacıyla e-bilet uygulamasına geçiyor. İDO'dan yapılan açıklamada, İDO'nun 1 Mart 2016 Salı gününden itibaren e-Bilet uygulamasına geçeceğini, 1 Mart ve sonrası tarihli seferlerimize dönük bilet satışına, 1 Mart günü sabah saatinden itibaren başlanacağı bildirildi.

BUDO ise 29 Şubat 2016 tarihinden itibaren e-bilet uygulamasına geçeceğini, böylelikle hem zamandan hem de basılı kağıt ile arşivleme maliyetlerinden tasarruf edeceğini açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (BURULAŞ), Nisan 2014'te e-Fatura ve Ocak 2015'te de e-deftere geçmiş, e-bilet için de FIT Solutions ile görüşmelere başlamış ve Ağustos 2015'te sözleşme imzalamıştı. Türkiye'de ulaşım şirketleri arasında e-bilet projesine ilk start veren firma olan Burulaş, son aşamaya gelinen projeyi, 29 Şubat'ta hizmete alarak, Budo'da e-bilet'e geçecek.

Budo'nun ardından, teknik hazırlıkların tamamlandığı Burulaş Havacılık'ta da e-bilet sistemi devreye alınacak. Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, e-bilet sürecinde de mutlu sona yaklaştıklarını belirterek, e-bilet ile dijital dünyada bir diğer hedeflerini daha gerçekleştireceklerini ifade etti. Fidansoy, e-biletin yolcular için faydasını, kâğıt bilet nüshalara kolay erişim ve saklamaktan kurtarması, Burulaş içinse ikinci nüsha biletlerin bastırılması ve arşivlenmesine ihtiyaç kalmaması şeklinde özetledi.

Nisan 2014 tarihinden bugüne, binlerce sayfa defter ve fatura basımını, e-dönüşüm ile hızlandıran Burulaş, hem zamandan hem de basılı kağıt ile arşivleme maliyetlerinden tasarruf etti. E-bilet projesinin de hayata geçirilmesi ile inovasyon konusunda her zaman lider Burulaş, tecrübeli bir ekiple her türlü yeniliği en hızlı şekilde devreye alarak, tüm diğer ulaşım şirketlerine öncülük etmeye devam ediyor".

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...