Tgrt Haber
16 Temmuz 2015 06:14

İflas eden Yunanistan ‘İt Dalaşı‘na devam ediyor

Yunanistan'da hayat durdu. Bankalar kapalı. Fakat her şeye rağmen Yunanistan bir şeyden vazgeçmiyor. O da 'it dalaşı'. Geçtiğimiz gün de benzer bir olay yaşandı. Bir F-16 uçağımız, Yunanistan'a ait iki uçak tarafından taciz edildi.

İflas eden Yunanistan ‘İt Dalaşı‘na devam ediyor
yunanistan, emekli,

Ekonomik krizden kırılan Yunanistan, it dalaşından geri kalmıyor... Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında F-16 savaş uçaklarına, Yunan unsurlarınca tacizde bulunuldu. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, altı F-16 uçağıyla Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu gerçekleştirildi. Görev esnasında, bir F-16 uçağı, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağınca bir dakika süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi.

KAMMENOS'UN EMRİ

Ayrıca, Yunanistan'ın iki M-2000 uçağı, Türkiye'ye ait iki F-16 uçağına, irtifa farkı olmaksızın önden rotayı kat etmek suretiyle tacizde bulundu. Angajman kuralı gereği tacize, aynıyla karşılık verildi. Ülkede ekonomik kriz nedeniyle emeklilere para ödeyemeyen, Atina'nın anahtarını Avrupalı kreditörlere teslim eden Yunan Hükümeti'nin 'it dalaşı'ndan eksik kalmamasının en önemli nedenlerinden biri de koalisyon hükümetinin küçük ortağı milliyetçi Bağımsız Yunanlar (ANEL) lideri ve Savunma Bakanı Panos Kammenos.

20 gün önce de aynısı olmuştu

Benzer bir olay 24 Haziran'da da yaşanmış iki uçağımız Yunanistan’a ait iki adet F-16 uçağı tarafından iki dakika 19 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle dört kez taciz edilmişti.

Saatlik maliyeti 6.700 EURO

- Ortalama rakamlara göre Yunanistan her 100 euroluk askeri harcamanın 80 eurosunu Türkiye’ye karşı yapıyor.
- F16 uçağının, saatlik uçuş maliyeti yaklaşık 6.700 euro yani 20 bin TL.

EN BÜYÜK KORKUSU TÜRK İŞGALİ

Krizin ortasında bile olası bir Türkiye işgalini en önemli gündem maddesi olarak gösteren Kammenos, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kreditörlerin savunma harcamalarındaki tasarruf isteğine itafen "400 milyon euroluk savunma harcamasının azaltılması, ülkenin tam anlamıyla silahsız, uçaksız ve tek gemisiz olarak Türk tahriklerini bertaraf edememesi anlamına gelir" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...