Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Eylül 2021 11:31 - Güncelleme : 01 Şubat 2022 23:58

İflasın eşiğindeki Çinli emlak devi Evergrande için kritik 30 gün

Çin'de 305 milyar dolar borcu nedeniyle iflasın eşiğine gelen gayrimenkul devi Evergrande'nin 83,5 milyon dolar tutarındaki faiz ödemesi için 30 günlük temerrüt süresi bugün başladı.

İflasın eşiğindeki Çinli emlak devi Evergrande için kritik 30 gün
evergrande

Çinli gayrimenkul geliştirme devi Evergrande'nin dün ödemesi gereken 83,5 milyon dolarlık faiz ödemesi halâ belirsizliğini koruyor.

Kupon ödemesinin kaçırılmasıyla beraber 30 günlük temerrüt süresi başlamış durumda. Yani bugünden itibaren 30 gün içinde ödeme gelmezse temerrüt gerçekleşecek. Tahvil  yatırımcılarıyla sorunun çözüldüğüne dair yan kuruluştan açıklama gelmiş olsa da ödeme ile alakalı bir açıklama yapılmadı ve sürecin nasıl ilerleyeceği belirsiz.

Şirketten ise konuya ilişkin bir açıklama henüz gelmedi.

YATIRIMCILAR ARAFTA

Şirketin kupon ödemeleri yaklaşan tahvil ödemelerini nasıl gerçekleştireceği konusunda bir planın, çözümün net şekilde ortaya konmaması, Evergrande'nin tahvil yatırımcılarını bir çeşit belirsizliğe sürükledi.

Yuan cinsinden tahvilinin kupon ödemesini bu hafta çözen Evergrande'nin 83,5 milyon dolar tutarındaki off-shore faiz ödemesi ve gelecek hafta yapılması gereken 47,5 milyon dolar ödeme konusunda bir çözüm ortaya koymaması tahvil yatırımcılarını arafta bıraktı. 

Tahvil yatırımcılarının umutlarını kaybetmeye başladıkların belirtilirken, işlerin netleşmesinin bir ay veya daha fazla sürebileceğini düşünmeye başladıkları da dile getiriliyor. 

Evergrande'nin 30 gün içinde faiz ödemelerini yapamaması halinde tahviller temerrüde düşecek ve can sıkıcı, içinden çıkılmaz bir tasfiye yaşanacağı endişelerini ateşleyecek

HÜKÜMETTEN SES YOK, HİSSELER ERİYOR

Çin finansal sektör regülatörleri Evergrande’den kısa vadede dolar tahvilden temerrüde düşmekten kaçınması ve bitmemiş gayrimenkul projelerini tamamlamaya odaklanmasını istedi.

Şirkete doğrudan devlet desteğinin hala bir seçenek olduğu ancak hükümetinin şirketi kurtaracak olası bir plan hakkında açıklama yapmadığı kaydedildi. Evergrande'nin hisseleri dün yüzde 32 ile 2009’dan bu yana en sert yükselişe imza atarken, bugün kazanımlarının bir kısmını geri vererek yüzde 6 düştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...