Tgrt Haber
20 May 2021 09:23

İHA ve SİHA'lar Avrupa semalarında uçacak

İnsansız Hava Araçları konusunda Türkiye âdeta oyun değiştirici oldu. Bakan Varank "Üstün kabiliyetli İHA ve SİHA'lara birçok ülkeden talep var. Yakın zamanda Avrupa semalarını dolduracağız" dedi

İHA ve SİHA'lar Avrupa semalarında uçacak
İHA,SİHA,teknoloji

Yerli ve millî teknolojilerle her geçen gün gelişen savunma sanayii, dünyanın da dikkatini çekerken Türkiye, savunma sanayiinde âdeta tarih yazmaya devam ediyor

Türkiye'nin yeni nesil teknolojilere hızla adapte olabilme kabiliyetine sahip olduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bunun kaynağının genç, dinamik ve nitelikli insan olduğunu söyledi.

İHA'LARDA LİDER ÜLKELERDEN BİRİYİZ

Yeni nesil teknoloji somut örnek olarak İnsansız Hava Aracı’nı veren Bakan Varank, Türkiye’nin doğru zamanda doğru adımları atarak İHA alanında teknolojiye liderlik eden ülkelerden birisi haline geldiğini söyledi.

'GAME CHANGER TÜRKİYE'

Birçok yabancı uzmanın Türkiye’nin bu başarısını uluslararası arenada bir ‘game changer’ yani 'oyun değiştirici' olarak değerlendirdiğini vurgulayan Bakan Varank, “İHA'larda yakaladığımız başarı sayesinde birçok ülkeden İHA ve SİHA'larımızın kendilerine satılmasıyla ilgili talepler var” dedi.

İHA VE SİHA'LAR AVRUPA SEMALARINDA UÇACAK

İHA ve SİHA’ların yakın zamanda Avrupa semalarında uçacağını söylediğini hatırlatan Bakan Varank, “Bu hedefimize kısa bir sürede ulaşacağımıza inanıyorum. Şimdi amacımız, bu tecrübeyi diğer yeni nesil teknoloji alanlarına aktarmak" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...