Tgrt Haber
01 Ekim 2021 15:54

İhracatta yeni rekor kırıldı, dış ticaret açığı sert geriledi

Son dakika haberi: Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ağustos ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Buna göre Eylül ayında ihracat yıllık yüzde 30 artışla 20,8 milyar dolar oldu. İthalat ise yüzde 12 artışla 23,4 milyar dolar oldu. Bu rakam ile Cumhuriyet tarihinde ilk kez aylık bazda 20 milyar dolar eşiği aşıldı.

İhracatta yeni rekor kırıldı, dış ticaret açığı sert geriledi
ihracat,ithalat,dış ticaret

Son dakika haberi: Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, eylül ayı dış ticaret rakamlarını paylaştı.

Buna göre Eylül ayında yıllık yüzde 30'luk artışla 20,8 milyar dolar oldu. İthalat ise yüzde 12 artışla 23,4 milyar dolar oldu. Bu rakam ile Cumhuriyet tarihinde ilk kez aylık bazda 20 milyar dolar eşiği aşıldı.

DIŞ TİCARET AÇIĞINDA YÜZDE 46'LIK DÜŞÜŞ

İthalat yüzde 12 artışla 23,4 milyar dolar, dış ticaret açığı ise yüzde 46,4 düşüşle 2,6 milyar dolar oldu.

2021 yılı Ocak-Eylül döneminde ise ihracat geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 36 artarak 161 milyar dolar olarak gerçekleşti.

İhracatta yeni rekor kırıldı, dış ticaret açığı sert geriledi

Ağustos ayında ihracat, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 51,8’lik artışla 18 milyar 912 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek ağustos ayı ihracatı olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...