Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Kasım 2015 06:37

İki başbakan yardımcısı asgari ücrete son noktayı koydu

Asgari ücret tartışmasına iki başbakan yardımcısından net yanıt geldi: Beyannamede ne dediysek o olacak

İki başbakan yardımcısı asgari ücrete son noktayı koydu
askeri, asbari

Asgari ücretle ilgili tartışmalara iki başbakan yardımcısı son noktayı koydu. AHaber'de soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bir sorun çıkacağını düşünmediğini belirterek, "Burada çok ciddi bir sorun görmüyorum. Süreç içinde iş dünyasının endişe, kaygı ve önerilerini de dinleme fırsatı bulacağız. Bin 300 lira rakamını tespit ederken de bir denge gözettik" dedi. Kadroya alınacak taşeron işçi sayısının henüz belirlenmediğini söyleyen Yılmaz, AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan hususlarla hükümet programı çıkaracaklarını, vaat ve reformlara ilişkin yol haritası hazırlayacaklarını anlattı. Yılmaz, 3 ay, 6 ay, 1 yıl gibi periyotlarda değişik vaatleri kapsayan bir eylem planı planı oluşturulacağını ifade etti. Yılmaz, "Yeni ortam, hükümet ve şartlarla birlikte Orta Vadeli Program (OVP) güncellenebilir. Hükümet oluştuktan sonra bunu göreceğiz ama radikal güncellemeler de olmayacaktır" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da "Seçim beyannamesinde söylediğimiz sözlerin hepsi gerçekleşecek" dedi.

1.300 TL OLACAK
Kurtulmuş, "Asgari ücret 1.300 lira olacak dendi, tabii ki bu olacaktır. Bundan kimsenin şüphe etmemesi lazım" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...