Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2022 17:17

İkinci el otomobil fiyatları yüzde 20 düşecek! İslam Memiş 'acele etmeyin' dedi

Dövizdeki düşüş sonrası sıfır otomobil ve ikinci el otomobil fiyatları tekrar sorgulanmaya başladı. Özellikle ikinci el araçlarda beklentiler yükselirken altın, gümüş ve bitcoin ile ilgili yorumlarıyla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu sefer ikinci el araçlarla ilgili yorum yaptı. İslam Memiş, araç fiyatlarının Şubat-Mart gibi düşeceğini söyledi.

İkinci el otomobil fiyatları yüzde 20 düşecek! İslam Memiş 'acele etmeyin' dedi
İslam Memiş,altın fiyatları,sıfır otomobil,ikinci el otomobil fiyatları,ikinci el araç

Dövizdeki yeni hareketlilik sonrası sıfır otomobil ve ikinci el otomobil fiyatları tekrar gündeme geldi. Fiyatlarda gerileme beklenirken vatandaş, ‘araba fiyatları düşecek mi?’, ‘ikinci el otomobil fiyatlarında düşüş olacak mı?’, ‘ikinci el ve sıfır araba fiyatları düştü mü?’ sorularını arama motorlarına yazdı.

ARAÇ ALMAKTAN UZAK DURULUYOR

20 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kur korumalı TL vadeli mevduat ile dolar kurunda düşüş yaşandı. Dolar kurundaki düşüş sonrası özellikle ikinci el otomobilde de beklenen düşüş bir türlü gerçekleşmedi. Stokçuluğun ve fiyat balonunun sürdüğü ikinci el otomobil piyasasında satışlar neredeyse durdu.  Şu ana kadar piyasalarda yüzde 10'lük düşüş olsa da vatandaşlar fiyatlarda halen köpük olduğunu düşünerek araç almaktan uzak duruyor. 

İSLAM MEMİŞ’TEN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Dolar kurundaki düşüş ve satışlardaki durma noktasına gelen azalış sonrası piyasalarda bir indirim daha beklentisi oluştu. Altın fiyatları, gümüş, bitcoin ile ilgili önemli yorumlarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu sefer ikinci el araçlarla ilgili yorum yaptı.

ŞUBAT-MART DÖNEMİNDE DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ikinci el araç alacaklara 'acele etmeyin' uyarısında bulunarak "2.el araç satışları durdu. Çünkü herkes köpüğün farkında. Şubat’ta 2.dip ile birlikte durgunluk devam edecek. Çünkü araç fiyatları karşısında TL, farklı enstrümanlardan fırsat sunacak. 2.dip, araç fiyatlarında düşüşü sürdürecek. Acele etmeyin. Yüzde 10 gerilen araç fiyatlarında Şubat-Mart döneminde en az yüzde 20 düşüş bekliyorum. Dolar kaynaklı iki sebep; 1- 18’den 10’a gerilediğinde $ zarar edenler bozdurup araç alamadı. 2- 2.dip geldiğinde aracı değil $ cazip görecekler. Mevsimsel etki ve köpük fiyat buna dahil olunca yüzde 20’lik düşüş kaçınılmaz bana göre. Yok diyen varsa araç bol, buyursun alsın." dedi.

İkinci el otomobil fiyatları yüzde 20 düşecek! İslam Memiş 'acele etmeyin' dedi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...