Tgrt Haber
23 Aralık 2021 13:12

İkinci el otomobil piyasası durma noktasında! Fiyatlarda büyük indirim bekleniyor

Pandeminin başından itibaren sürekli artışta olan ikinci el otomobil fiyatlarında düşüş beklentisi, piyasadaki hareketliliği olumsuz etkiledi. Dövizde görülen sert düşüşün ardından galericiler, araçlarda yüzde 20 oranında indirime gidileceğini kaydetti. Sıfır araçlara yüzde 10 oranında yansıyan düşüş, ikinci el otomobil piyasasını da büyük beklentiye soktu.

İkinci el otomobil piyasası durma noktasında! Fiyatlarda büyük indirim bekleniyor
ikinci el,,araç,,otomobil,,indirim,,döviz kuru,

Ülkemizde uygulanan yeni ekonomi hamleleriyle dövizde görülen sert düşüş, otomotiv sektörü üzerindeki etkisini göstermeye başladı. Sıfır araçlarda yüzde 10 oranında fiyat indirimi görülürken ikinci ekde de fiyatların gerilemesi beklentisiyle piyasadaki hareketlilik durma noktasına geldi. Galericiler ise döviz kurundaki aşağı yönlü hareketin ikinci el otomobil piyasasına yüzde 20 olumlu yönde yansıyacağı konusunda hemfikir.

İkinci el otomobil piyasası durma noktasında! Fiyatlarda büyük indirim bekleniyor
Dövizdeki artış nedeniyle zam uygulayan otomotiv firmaları düşüşün ardından indirim için kolları sıvadı. 

SIFIRDA YÜZDE 10, İKİNCİ ELDE YÜZDE 20 İNDİRİM BEKLENTİSİ

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların ardından dövizde sert düşüş yaşandı. Bu düşüş öncelikle sıfır otomobil fiyatlarında yüzde 10 indirim olarak yansıdı. Sıfır otodaki bu indirimlerin ikinci el otomobil piyasasına yansıması bekleniyor. Galericiler, olumlu yansımayı önümüzde ki günlerde göreceklerini, tahmini düşüşün ise yüzde 20 olacağını söylüyorlar.

İkinci el otomobil piyasası durma noktasında! Fiyatlarda büyük indirim bekleniyor
Kurda düşüş görüldüğü andan itibaren fiyat güncellemesi yapma kararı alan Renault ve Dacia, web sitelerini kapatarak değişim için harekete geçti.

"DÜŞMEDEN AYDA 5 ARAÇ SATIYORDUK, ŞİMDİ HİÇ SATAMIYORUZ"

İkinci el otomobil piyasanın durma noktasına geldiğini galerici Demirhan Akkaya, "Senenin son ayı genel olarak durgun geçer. Vatandaş da dövizdeki oynaklıktan dolayı araç alıp satmak konusunda soru işareti yaşıyor. Dövizdeki sert düşüş sıfır otomobillerde de düşüşe neden oldu. Bu durum ikinci el piyasasına olumlu yönde yansıyacaktır. Bu yansımanın ise yüzde 10 civarında olmasını bekliyorum. Döviz düşmeden önce ayda 5 araç satıyorduk. Şimdi ise döviz düştüğünden bu yana araç satamadık" şeklinde konuştu.

İkinci el otomobil piyasası durma noktasında! Fiyatlarda büyük indirim bekleniyor
Hemen ardından ise BMW, Land Rover, Mini Cooper, Hyundai ve Citroen de güncelleme yapan firmalar arasına eklendi.

"BİR İKİ AY SÜRECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

İkinci el piyasasının doğal olarak yavaşladığını vurgulayan galerici Halil Nişan, “Düşüşün sebebi ise dövizin bir anda düşmesinden kaynaklı yaşanıyor. Dövizde artış yaşanırken piyasa çok hareketliydi. Şu an ise ortada bir panik var. Bu durgunluk bir iki ay sürecek gibi görünüyor. Şu anda kimsenin araç almak gibi bir telaşı yok. İkinci el otomobil piyasasına kademeli olarak indirim yansıyacaktır. Bu oran ise yüzde 20 civarında olacaktır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...