Tgrt Haber
23 Kasım 2021 13:31

İkinci el otomobil satışında emsal karar: Kaparo alıp satmayanlar yandı

Yargıtay’dan ikinci otomobil satışlarına dair emsâl bir karar çıktı. İnternetten otomobil ilanı verip kaparoyu aldıktan sonra satışı yapmayan kişilerin ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu işlediğine hükmetti.

İkinci el otomobil satışında emsal karar: Kaparo alıp satmayanlar yandı
yargıtay,,ikinci el otomobil,,kapora,,ilan,

İnternetten satış ilanı verilen bir otomobil için ilan sahibinin hesabına 100 lira kaparo yatıran bir tüketici aradan günler geçmesine rağmen parayı gönderdiği kişiye ulaşamadı. Dolandırıldığını anlayan tüketici soluğu Cumhuriyet Savcılığında aldı.

HAPİS CEZASI ALDI

Yapılan soruşturma sonucunda ilanı veren kişinin araç almak isteyen onlarca kişiden 100’er lira kaparo aldığı tespit edildi. Kimliği tespit edilen dolandırıcı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucu ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Sanık kararı temyize götürdü. Yargıtay emsâl bir karara imza attı.

YARGITAY’IN KARARI

Yüksek Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi: Kaparo olarak yatırılan paranın sanık tarafından çekildiği ancak sanığın suça konu aracın satışını katılana vermediği ve teslimini de yapmadığı ortadadır. Katılanın da bir daha sanığa ulaşamadığı, sanığın bu şekilde haksız menfaat sağladığı, sanık savunması, katılan beyanı ve tüm dosya kapsamından anlaşıldığından, sanığın nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediğinin sabit olduğu gerekçesine dayanan mahkemenin mahkumiyet hükmünde bir isabetsizlik görülmemiştir. Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın suç vasfında hata yapıldığına ve verilen kararın yasalara aykırı olduğuna dair yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle mahkumiyet hükmünün onanmasına oy birliği ile hükmedilmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...