Tgrt Haber
30 Aralık 2021 14:57

İkinci el otomobilde yaprak kıpırdamıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından açıkladığı 'Korumalı TL Mevduat Hesabı' sistemi dövizde sert düşüşe neden oldu. Döviz kurundaki düşüş ile birlikte sıfır otomobil fiyatları da geriledi. Otomobil fiyatlarının gerilemesi, ikinci el otomobile de yansıdı. Ancak fiyatlar düşmesine rağmen otomobil pazarları boş kaldı. Satıcılar fiyatlardaki hızlı değişimlerin bunun nedeni olduğu söylüyor.

İkinci el otomobilde yaprak kıpırdamıyor
otomobil,,ikinci el otomobil,,piyasa,,döviz,,araç,,oto pazarı,

Pandemi sürecinde uzun bir dönem otomobil fiyatları yükseliş trendine girdi. Döviz kurundaki düşüşün ardından otomobil fiyatları da hızla düşmeye başladı. İlk etapta sıfır araçlarda yaklaşık yüzde 10’luk bir düşüş yaşandı. Sıfır otomobil fiyatlarında meydana gelen düşüş ikinci el piyasasına da yansıdı. Araç fiyatlarında gerçekleşen fiyat değişiklikleri vatandaşları alımdan çok beklemeye yönlendirdi. Fiyatlar da daha fazla düşüş beklentisi otomobil pazarlarının boş kalamasına neden oldu.

FİYATLARIN DENGELENMESİ UMUYORUZ

İkinci el otomobil pazarlarında yaşanan durgunluk ile ilgili açıklamalarda bulunan galerici Mehmet Efe Öntürk şunları söyledi:

Pandemi döneminde küresel hammadde kriziyle beraber otomobil fiyatları sürekli olarak yükseliş trendindeydi. Son dönemde bu yükseliş durdu ve fiyatlar düştü. Döviz kurundaki gerilemeyle birlikte otomobil fiyatlarında yaklaşık yüzde 10 kadar düşüş oldu.

Buna rağmen vatandaşlar araç fiyatlarının dövize bağlı olarak daha fazla düşeceğini düşünüyor. Bu nedenle araç almıyorlar. Otomobil pazarında sessizlik hakim. Fiyatların dengelenmesini umuyoruz.

İkinci el otomobilde yaprak kıpırdamıyor

MÜŞTERİLER ARAÇ ALMIYOR

Galerici Gökhan Ardeşen ise şöyle dedi:

Uzun zamandır otomobil fiyatları yükseliyordu. Bu yükseliş döneminde vatandaşlar çok fazla talep gösteriyordu. Şuanda ise fiyatlar düşüşte buna rağmen talep olmuyor. Fiyatlarda indirim de yapsak müşteriler araç almıyor. Çünkü vatandaşlar daha fazla düşüş olacağını düşünüyor. Döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle belirsizlik var. Biz stabil, dengeli bir piyasa olmasını istiyoruz.

İkinci el otomobilde yaprak kıpırdamıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...