Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2014 17:11

İkinci elde bedelli ilanlarına dikkat

İkinci el araçların 'Bedelli askerlik için acil satılık', 'O da bedelli kurbanı' gibi ilanlarla satılığa çıkarılması dikkati çekiyor.

İkinci elde bedelli ilanlarına dikkat
bedelli, bedelli ilan, bedelli araç, ikinci el araç,

İkinci el araç piyasası, bedelli askerlik müjdesinin ardından hareketlendi. Araçların "Bedelli askerlik için acil satılık", "O da bedelli kurbanı" gibi ilanlarla satılığa çıkarılması dikkati çekiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuya ilişkin açıklamasının ardından askerliğini bedelli olarak yapmak isteyen gençler, nakit ihtiyaçlarını karşılamak için araçlarını satılığa çıkardı. Özellikle kışın, yaz aylarına göre daha sakin günler geçiren ikinci el araç piyasası, bedelli müjdesinin ardından hareketlenmeye başladı. Bu kapsamda, çoğu araç internet üzerinde ikinci el araçların satışının yapıldığı sitelerde "Bedelli askerlik için acil satılık", "O da bedelli kurbanı", "Bedelli askerlik için ayrılma vakti", " Bedelli askerlik için fiyat düştü" gibi başlıklarla ilana konuldu.
- Bedelli ilanlarına dikkat
İkinci el araç sektöründe faaliyet gösterenler konuya temkinli yaklaşırken, vatandaşlara araç alırken dikkatli olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.
Çoğu kişinin bedelli askerlikle alakası olmadığı halde bu yönde ilan verebileceğine dikkati çeken sektör temsilcileri, şu uyarılarda bulundu:
"Bedelli askerlik için nakit ihtiyacı olanlar araçlarını ederinden daha ucuz fiyata satabiliyor. Bunun yanı sıra kazalı ya da masraf açacak bazı arızaları araçlar bedelli maskesi altında satılabilir. Bu araçlar alıcılarını üzer. Vatandaşımızın bu konuda dikkatli olması gerekir. Hangi marka, modeli aracı alacak olursanız olun, mutlaka yetkili servisine ya da güvendiğiniz ustaya test ettirin."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...