Tgrt Haber
12 Ağustos 2021 11:59

İkinci Thodex vakası yolda: Yüzlerce mağdur 1 milyar TL'lik vurgun

Thodex mağdurları avukatı Sinan Keskin, Türkiye’de bir kripto para vurgunu daha yaşandığını ve 1500 kişinin mağdur olduğunu söyledi. Vurgunun boyutunun 1 milyar TL olduğunu belirten Keskin, savcılık tarafından soruşturmanın devam ettiğini ve gözaltılar olacağını belirtti.

İkinci Thodex vakası yolda: Yüzlerce mağdur 1 milyar TL'lik vurgun
KRİPTO PARA,THODEX,BİTCOİN,ÇİFTLİK BANK

TGRT HABER

Türkiye önce Çiftlik Bank vakasıyla, adından son yılların en popüler yatırım araçlarından kripto para borsası vurgunuyla karşı karşıya kaldı. Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, siteyi kapatıp yurt dışına çıktı ve 2 milyar dolar buharlaştı. Kripto paraların güvenilir olup olmadığının masaya yatırıldığı TGRT Haber’de yayınlanan Bilmedikleriniz Programına katılan Thodex mağdurları avukatı Sinan Keskin, çarpıcı bir açıklama yaptı. Keskin Türkiye’de bir kripto para vurgunu daha olduğunu ve 1500 kişinin mağduriyet yaşadığını söyledi. Vurgunun boyutunun 1 milyar TL olduğunu belirten Keskin, savcılık tarafından soruşturmanın devam ettiğini ve ilerleyen günlerde gözaltılar olacağını açıkladı. Keskin ayrıca uluslararası bir platforma yatırım yapan Türk yatırımcılardan da mağdurlar olduğunu ve suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İkinci Thodex vakası yolda: Yüzlerce mağdur 1 milyar TL'lik vurgun

TÜRK YATIRIMCILAR ŞİKAYETÇİ

Kripto parada hukuki bir güvencenin olmadığını belirten Keskin, “Uluslararası olan ve güvenilir kabul edilen kripto para borsasından dünyada batanlar var. Teknik aksaklık veya saldırıya uğradık bahanesiyle vurgun yaptılar. Bunlar ABD’de, Japonya’da ve pek çok ülkede yaşandı. Şu anda uluslararası bir kripto para borsası ile ilgili Türk yatırımcılardan şikayetler var. Thodex da eski bir yatırım kuruluşudur. Vatandaşların bu platformlara güvenmemelerini öneriyorum. Güvenli bir yatırım aracı değil. Zararı karşılayabilecek bir fonu var mı yok mu buna bakılması gerekiyor” diye belirtti.

PİYASADA VURGUN YAPAN 10 BİN KRİPTO PARA PLATFORMU VAR

Kripto Para Uzmanı Oytun Es ise, kripto parada devletlerin kuralları net bir şekilde çizmesi gerektiğini söyledi. Kripto paranın bir oyun olmadığını belirten Es, “Piyasada 10 bin kripto para platformu var, bunlar vurgun yapıyorlar” şeklinde konuştu. Kripto Para Uzmanı Görkem Polat ise kripto parada bir koruma ve güvenlik olmadığını kaydederek “Bu işte çok yüksek paralar dönüyor. Sahte haberlerle manipülasyon yapıyorlar. Küçük parası olanlar büyük parası olanlara kazandırıyor” dedi. 

İkinci Thodex vakası yolda: Yüzlerce mağdur 1 milyar TL'lik vurgun

ALTCOİNLER BATACAK, ÜST AKIL TEZGAH KURDU

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de dünyada üst akılın insanlığa çok net bir tezgah kurduğunu söyledi. Oyunu oynayanın değil oynatanın her zaman kazanacağını belirten Memiş, “Akıllı paralardan alıp satayım para kazanayım, diye düşünüyor insanlar. Dünya genelinde herkes oyun bağımlısı oldu. Şöyle bir gerçek var, oyunu oynayan değil oynatan kazanır. Türkiye olarak kripto parayı öğrenmemiz gerekiyor. Ancak altcoinlere yatırım yapmasınlar, hepsi batacak” diye belirtti.

İkinci Thodex vakası yolda: Yüzlerce mağdur 1 milyar TL'lik vurgun

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...