Tgrt Haber
02 Aralık 2021 12:09

İlave Destek Paketi nedir, ne kadar? Hangi işletmeler İlave Destek Paketinden yararlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işletmelere 20 milyar liralık destek açıkladı. Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen destek paketi hakkında açıklama yaptı. Peki hangi işletmeler faizsin kredi desteğinden yararlanacak? İlave İstihdam Destek Paketi nedir? KGF paketi ne anlama gelir?

İlave Destek Paketi nedir, ne kadar? Hangi işletmeler İlave Destek Paketinden yararlanacak?
ilave destek paketi,,cumhurbaşkanı erdoğan,,destek paketi,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 20 milyar liralık destek detayları belli oldu. KGF aracılığıyla kullandırılacak destek programlarının detaylarını Erdıpan Özegen paylaştı. Toplamda 20 milyar lirayı bulan işletmelere destek paketi hakkında Özegen ''Bunların ülkemizin ekonomisine, katma değerli, sürdürülebilir üretime dayalı büyüme modeline katkı verecek 2 önemli kredi paketi olduğunu düşünüyoruz'' dedi. İşte işletmelere verilen İlave Destek Paketi hakkında bilmeniz gerekenler. 

İLAVE DESTEK PAKETİ NEDİR? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Kasım Salı günü TRT ortak yayınına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan küçük ve orta ölçekli işletmelere, kredi garanti fonu kefaletiyle krediye erişim imkanı sağlanacağını duyurdu. İşletmelere destek müjdesi veren Erdoğan ‘’Biz şu anda 2 önemli destek paketi hazırladık. Bunlardan biri ilave istihdama destek paketidir, diğeri de imalata dayalı ithal ikamesi destek paketidir" ifadelerine yer verdi. Peki İlave Destek Paketi nedir? 

İlave Destek Paketi; küçük ve orta ölçekli işletmelerimize yönelik 50 çalışanın altında olan firmalarımıza her yeni istihdam için 100 bin liraya kadar, kredi garanti fonu kefaletiyle krediye erişim imkanı sağlar. Yeni istihdam açacak işletmelere faizsiz kredi imkanı sunar. İlave Destek Paketi’nin amacı 50 bin yeni istihdamın önünü açmak ve bu paketle de uzun vadeli kredi imkanı oluşturarak üretime ve ihracata öncelik veren yatırımları desteklemektir. 

Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, 5 kamu bankası tarafından her yeni istihdama 100 bin TL kredi verileceğini duyurdu.

İlave Destek Paketi nedir, ne kadar? Hangi işletmeler İlave Destek Paketinden yararlanacak?

HANGİ İŞLETMELER DESTEK PAKETİNDEN YARARLANACAK? 

Erdoğan Özegen, özellikle kış sezonunda hizmet sektöründeki daralmalar nedeniyle sıkıntı çeken işletmelere verilen kredi paketinin hem istihdama katkı sağlayacağına hem de işletmelere ucuz krediye erişim imkanı vereceğinin altını çizdi. İlave Destek Paketi 5 kamu bankası tarafından sağlanacak. Bunlar; Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası olacak. 20 milyar destek paketinin duyurulmasıyla faydanalanacak işletmeler merak edildi.

İlave Destek Paketi'nden 50'nin altında istihdam oluşturan tüm işletmeler yararlanabilecek. 6 ayı ödemesiz, toplam 24 ay vadeli şekilde işletmelere destek sağlanacak. 12 ay sonunda da bankaya kaç yeni istihdam oluşturacağıyla ilgili taahhütte bulunulacak. Banka dosyayı tekamül ettikten sonra Kredi Garanti Fonu’na gönderecek. KGF İŞKUR ile iş birliği yapacak. 12 ayın sonunda da hem işçi hem işveren payları SSK primleri ve vergiler kredi kullanıcıya iade edilecek. 

Özegen, ilk etapta 50 bin kişilik ilave istihdam öngörüldüğünü, proje tamamlandığından da istihdamın 125 bine ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. 

İMALATA DAYALI İTHAL İKAMESİ DESTEK PAKETİNDEN KİMLER FAYDALANACAK? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda İmalata Dayalı İthal İkamesi Destek Paketi açıkladı. 

İmalata Dayalı İthal İkamesi Destek Paketi 3, 4, 5 ve 6'ncı teşvik bölgelerinde yatırım yapmak isteyen, ihracatı destekleyecek, kapasitesini artırmak için yeni yatırım ihtiyacı hisseden işletmelere yönelik verilecek. KGF Başkanı Özegen, bu yatırımlar için 7 puana kadar faiz indiriminin de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılanabileceğinin altını çizdi. Özegen, KOBİ'lerin 38 milyon liraya kadar kullanacakları yatırım kredilerinde yüzde 90'a kadar, büyük ölçekli işletmelerin de 294 milyon liraya kadar kullanacağı yatırım kredilerinde yüzde 85'e kadar kefalet verdiklerini dile getirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...