Tgrt Haber
25 Haziran 2022 14:25 - Güncelleme : 25 Haziran 2022 14:42

İlave tediye ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Kamu işçilerine tediye (ikramiye) ödeme tarihi belli oldu!

Kamu işçilerine her yıl ödenen ilave tediye ödemeleri gündemdeki yerini aldı. İlave tediye ödeme tarihlerini merak eden yaklaşık 1 milyon kamu işçisi "İlave tediye ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?" sorusuna odaklandı. Merakla beklenen 2022 tediye ödeme tarihleri ise Resmi Gazetede duyurulmasının ardından belli oldu! İşte İlave tediye (ikramiye) ödemeleri…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
İlave tediye ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Kamu işçilerine tediye (ikramiye) ödeme tarihi belli oldu!
ekonomi,kamu işçisi,ikramiye,ilave tediye

Kurban Bayramı öncesinde kamu işçilerine ilave tediye ödeme tarihleri ile ilgili açıklama Resmi Gazetede duyuruldu. Kamu işçilerine yapılacak olan ikramiyelerin detayları belli olurken "İlave tediye ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Kimler tediye ödemeleri alacak? İlave tediye nedir? İlave tediye ne kadar?" sorularının araştırmaları hız kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçilere ilave tediye ödeme tarihlerine ilişkin açıklamada bulunarak net tarih verdi. İşte kamu işçilerine tediye (ikramiye) ödeme tarihi

KAMU İŞÇİLERİNE TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 24 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan duyuru ile ilave tediyelerin birinci ve ikinci yarı ödeme tarihleri belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçilere ilave tediye ödeme tarihlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın kararıyla işçilerimizin ilave tediyeleri Kurban Bayramı öncesi ödenecektir" dedi. Bilgin, "Türkiye'mizin geleceği için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kamuda çalışan işçilere bu yıl ek ödemenin tarihleri ise şu şekilde; 

  • Birinci yarısı 4 Temmuz'da,
  • İkinci yarısı ise 16 Aralık'ta olacak.
  • Maden işletmelerinin yeraltı işlerinde kamu çalışanlarına ilave tediyenin tamamı ise 23 Aralık'ta verilecek.

İLAVE TEDİYE NE KADAR? 

Asgari ücretli bir işçinin 13 günlük ikramiyesi 2 bin 168 lira olurken, ücret arttıkça bu tutar da artacak.

Kamu işçilerine her yıl ilave tediye (ikramiye) ödeniyor. İşçilerin aldığı brüt maaş üzerinden 52 günlük tediye hesaplanıyor. Hesaplamadan çıkan tutardan sosyal güvenlik primi, gelir vergisi ve damga vergisi düşülüyor.

EN DÜŞÜK İKRAMİYE 2 BİN 168 LİRA

Bu yıl en düşük ikramiye brüt 8.673 lira olarak belirlendi. Bu da her bir taksit ödemesinde en az 2 bin 168 TL ödeme yapılacağı anlamına geliyor.

24 Haziran tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı;

İlave tediye ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Kamu işçilerine tediye (ikramiye) ödeme tarihi belli oldu!

KİMLER TEDİYE ÖDEMESİ ALACAK?

İlave tediye, devlet memurları kanununda bulunan bir ikramiye ve çalışan personele, ücret sistemine bakılmaksızın her yıl için bir aylık ikramiye veriliyor, tüm çalışanlar bu ikramiyeyi alıyor. Kadroya geçen taşeronlar da bu ikramiyeden yararlanıyor.

İLAVE TEDİYE NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...