Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2022 10:32

Savunma sanayii için dev adım: İlk milli istihbarat gemisi denizlere açılıyor

Türkiye savunma sanayii için dev bir adım daha attı. İlk milli istihbarat gemisi Ufuk Korveti bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması beklenen törenle envantere girecek.

Savunma sanayii için dev adım: İlk milli istihbarat gemisi denizlere açılıyor
ufuk korveti,,erdoğan,,istihbarat,

Türkiye deniz gücünü artırmaya yönelik çabalarını sürdürürken savunma sanayii için dev adım atıldı. Kendi savaş gemilerini yapabilen az sayıdaki ülkeden biri haline gelen Türkiye, Türk savunma sanayisinin son dönemde inşa ettiği bir deniz platformu daha güvenlik güçlerinin hizmetine giriyor. İstanbul Denizcilik Tersanesi'nde Test ve Eğitim Gemisi Ufuk için bugün tören düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da törene katılması bekleniyor. Ufuk Korveti, MİLGEM Projesi'nde ilk 4 gemiden sonra kritik bir halkayı oluşturuyor. Aynı tekne formu üzerine inşa edilen gemi, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle 9 Şubat 2019'da denize indirilmişti.

Filoya katılacak olan Ufuk Korveti 10 tonluk bir helikopterin iniş yapabileceği alana sahip. 99,5 metre boyu olan ilk milli istihbarat gemisinin 14,4 metre azami genişliği, 2 bin 400 ton deplasmanı ve 3,6 metre su çekimi özellikleri bulunuyor.  Ufuk Korveti ağır iklim ve deniz şartlarında görev yapabiliyor. Uluslararası sular dahil 45 gün kesintisiz seyir yapabilen korvet, milli güvenliğe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek.

TÜRKİYE'NİN İLK MİLLİ İSTİHBARAT GEMİSİ

Korvetin, elektronik sistemler, komuta kontrol ve test eğitim sistem donanımları ASELSAN tarafından sağlandı. Ufuk Korveti STM ana yükleniciliğinde inşa edildi. Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyan korvet yerli imkanlarla üretildi. Ufuk Korveti ile dünyada çok az ülkenin sahip olduğu bir teknoloji Türkiye'nin de kullanımına sunulmuş oldu.

Günümüz dünyasında özellikle sinyal ve önleyici istihbarat önem kazanmış durumda. Türkiye'nin denizlerde gören gözü, duyan kulağı olacak olan Ufuk Korveti böyle bir dönemde bu alandaki büyük bir boşluğu dolduracak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...