Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Temmuz 2015 18:35

IMF, 'Yunanistan'a yardım ederiz'

IMF Başkanı Christina Lagarde Yunanistan'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

IMF, 'Yunanistan'a yardım ederiz'
lagarde, ımf,

IMF Başkanı Lagarde Yunanistan'daki referandum sonucuyla ilgili olarak, "IMF dünkü referandumdan önemli notlar çıkardı. Durumu yakından izliyoruz. Talep edildiği takdirde yardım ederiz" diye konuştu. Lagarde'ın bu sözleri IMF'in Yunanistan'a maddi destekte bulunabileceği şeklinde yorumlandı.

OLAĞANÜSTÜ ZİRVE ÇAĞRISI

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Yunanistan’daki referandumdan “Hayır” yanıtı çıkmasından sonra Euro Bölgesi liderlerini 7 Temmuz akşamı Brüksel’de olağanüstü zirveye çağırdı. Toplantıda Yunanistan’ın durumu görüşülecek. Tusk, yayınladığı yazılı açıklamada : “Yunanistan’daki referandumun ardından önümüzdeki olası yolları görmek ve durumu müzakere etmek için en üst düzeyde liderler bazında acil olarak toplanmamız gerektiğine inanıyorum. Bu netice Yunanistan’ın geleceği açısından üzücüdür. Toplantıya Avrupa merkez bankası ve Eurogroup Başkanı da katılacak. Yunan makamlarının inisiyatifini bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...