Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Kasım 2018 01:20

IMF'den İtalya'ya mali genişleme uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) İtalya'da hükümetin planladığı mali genişlemenin riskleri beraberinde getireceği ve ülke ekonomisini ters şoklara kırılganlaştıracağı uyarısında bulundu.

IMF'den İtalya'ya mali genişleme uyarısı
ımf,

IMF'den yapılan yazılı açıklamada, İtalyan ekonomisine yönelik yıllık  değerlendirme niteliği taşıyan 4. Madde Konsültasyonu'nun tamamlandığı  bildirildi.

Bu çerçevede yayımlanan raporda, son günlerde yaşanan bütçe kriziyle  gündemde olan İtalyan ekonomisinin en büyük sorunlarından birinin düşük büyüme  olduğu ifade edildi.

Hükümetin büyümeyi güçlendirme ve ihtiyaç duyanlara yardım etme  girişimlerinin memnuniyetle karşılandığı bildirilen raporda, "Biz bunun için  yapısal reformlar paketi, yüksek kaliteli önemlere dayanan mali konsolidasyon ve  bankaların bilançolarının güçlendirilmesini tavsiye ediyoruz." değerlendirmesinde  bulunuldu.


Öte yandan, İtalyan hükümetinin planladığı mali genişlemenin büyümeyi  nasıl etkileyeceğinin muğlak olduğu vurgulanan raporda, şunlar kaydedildi:

"Planlanan mali genişleme, İtalya'yı çok kırılganlaştıracak aşağı  yönlü riskler taşıyor. Yükselen tahvil getirileri, bankaların finansman verme  yeteneğini ve maliyetlerini etkiledi ve bilançolarını zayıflattı. Kamu borcunun  gayri safi yurt içi hasılaya oranının gelecek 3 yılda yüzde 130 civarında  kalacağını öngörüyoruz. Daha sonra borcun istikrar kazanması için ek mali  ayarlamalara ihtiyaç duyulacak."

IMF, bu nedenle İtalya'ya mali genişleme yerine kademeli ve sınırlı  mali konsolidasyon uygulaması tavsiyesi yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...