Tgrt Haber
25 Nisan 2014 23:50

IMF'den Ukrayna'ya destek kararı

IMF, bu yıl yüzde 5’lik bir daralma beklenen Ukrayna ekonomisinin içinde bulunduğu durumdan çıkması için bu ülkeye mali destekleme paketi verilmesi kararı aldı.

IMF'den Ukrayna'ya destek kararı
imf, ukrayna, ukrayna yardım, ukrayna imf,

24 kişiden oluşan IMF Yönetim Kurulu, nihai toplantısını 30 Nisan’da gerçekleştirecek. Perşembe günkü görüşmeden ön kabul çıkarken IMF sözcüsü Gerry Rice kameralar karşısına geçti: “Daha önce de söylediğimiz gibi önerilen stand by anlaşması 14 ile 18 milyar Dolar aralığında olacak ve iki yıllık bir süreyi kapsayacak” Rusya ile yaşanan gerginliğin ardından Moskova’nın bu ülkeye sattığı gazın fiyatını iki katına çıkarması ile Ukraynayı daha da sıkıntıya sokmuş durumda. Vatandaşlarsa kendilerine sunulan doğalgaz faturalarını ödeyemiyor. Gaz ihtiyacını karşılamak için farklı çözümler bulmaya çalışan Kiev yönetimi, bu kapsamda Slovakya ile görüşmelere başladı. Ancak ilk etapta Slovakya’dan 10 milyar metreküp doğalgaz almayı planlayan Ukrayna’nın gaz açığının bu miktarla da kapanmayacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...