Tgrt Haber
15 Aralık 2019 09:27

İnci kefali bölgenin markası oldu

Van Gölü'nde yaşayan ve suyun akışının tersine yüzerek yumurtalarını tatlı sulara bırakan inci kefali, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce hazırlanan ‘Biyolojik Çeşitlilik Geleneğimizdir’ kamu spotunda yer aldı.

İnci kefali bölgenin markası oldu
İnci kefali,,Van Gölü,,Biyolojik Çeşitlilik Geleneğimizdir

Dünyanın en büyük sodalı ve Türkiye'nin en büyük gölü olma özelliğine sahip Van Gölü’nde yaşayan inci kefali, bölgenin markası haline geldi.

Turistlerin ilgisini çekiyor

Her yıl 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde üremek için tatlı sulara göç eden ve önüne çıkan engelleri geçmek için uçarcasına zıplayan inci kefalini binlerce yerli ve yabancı turist izliyor.

Kamu spotunda yer aldı

Daha önce reklam filmlerinde yer alan inci kefali, önemli bir kamu spotunda yer aldı. İnci kefali, Türkiye’de yaklaşık 700 balık türü arasında ‘Biyolojik Çeşitlilik Geleneğimizdir’ kamu spotunda yer alması kentte sevinçle karşılandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...