Tgrt Haber
02 Şubat 2016 15:20

'İndirimi en kısa sürede yansıtmayı düşünüyoruz'

Enerji Bakanı Berat Albayrak 'İran gaz fiyatında indirim bu yıl içinde uygulanacak. Bunu en kısa sürede indirim olarak halkımıza yansıtmayı düşünüyoruz' dedi.

'İndirimi en kısa sürede yansıtmayı düşünüyoruz'
doğalgaz indirim, bakan müjde,

Enerji Bakanı Berat Albayrak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Albayrak, "Türkiye gazı yoğun tüketen ülkelerden bir tanesi. İran gaz fiyatında indirim bu yıl içinde uygulanacak. Bunu en kısa sürede indirim olarak halkımıza yansıtmayı düşünüyoruz" dedi.

İşte Berat Albayrak'ın açıklamalarından satır başları;

"Türkiye uluslararası tahkimlere sıkça başvurdu. Bu bizim için çok sevindirici bir gelişme. Türkiye gazı yoğun tüketen ülkelerden bir tanesi. Biz bunu en kısa sürede neticelendirdikten sonra indirim çalışması içerisindeyiz.

Burada tahkim yüzde 13-18 indirim aralığı verdi. Bu önümüzdeki birkaç ay içerisinde belli olacak. Uzlaşma olmazsa tahkim kendisi bir oran belirleyecek. Bu yıl içerisinde fiiliyata geçesini bekliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...