Tgrt Haber
23 Şubat 2016 14:49

İngiliz işadamlarından kritik uyarı

İngiltere`nin en büyük şirketlerinden bazıları, Avrupa Birliği`nden ayrılmanın iş imkanlarını ve ekonomiyi tehlikeye atacağı uyarısında bulundu.

İngiliz işadamlarından kritik uyarı
ingiltere,avrupa birliği,

Aralarında British Telecom (BT), Marks & Spencer ve Vodafone gibi şirketlerin başındaki isimlerin de bulunduğu grup, bugünkü Times gazetesinde ortak bir mektup yayınlayarak AB'den çıkışın İngiltere'de yatırım yapmayı düşünenleri caydıracağını bildirdiler.
İşadamlarının yayınladığı uyarı mektubunu 198 kişi imzaladı.
Ancak BBC'nin ekonomi editörü Kamal Ahmed; önde gelen süpermarket zincirleri Sainsburys, Tesco ile RBS ve Barclays gibi bankaların patronlarının mektuba imza koymadığına dikkat çekiyor
BBC Türkçe'nin haberine göre, Ahmad, buna karşılık Amerikan Goldman Sachs firmasının Avrupa kolundan iki yetkilinin mektubu imzaladığı, bunun da Londra merkezli büyük Amerikan bankalarının kaygılı olduğunu gösterdiği yorumunu yaptı.
İngiltere, AB üyeliğini 23 Haziran'da halk oylamasına sunacak.
AB ile İngiltere'nin birlik içinde kalması için istediği ödünler konusunda geçen hafta anlaşmaya varan Başbakan David Cameron, referandumda birlikte kalınması için kampanya yürütecek.
Ancak gerek kendi partisi olan Muhafazakarlar, gerekse Bakanlar Kurulu içinde bu konuda görüş birliği yok.
Son olarak Muhafazakar Parti'nin önde gelen isimlerinden Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, AB'den ayrılmayı destekleyen kampa katıldığını açıkladı.
İşadamlarının mektubunda 500 milyon nüfuslu Avrupa pazarında kalmanın büyüme, yatırım ve iş oluşturma açısından önemli olduğuna işaret ediliyor.

Karşı görüşte olanlar ise AB'den ayrılmanın 'gereksiz' mevzuat ve harcamaları ortadan kaldıracağını savunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...