Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Haziran 2021 21:33

İngiltere 7 ülkeyi daha kırmızı listeye aldı

İngiltere’de hükümet koronavirüs nedeniyle uyguladığı kısıtlamalara 7 ülkeyi daha “yüksek riskli” ülkelerin yer aldığı kırmızı listeye ekledi.

İngiltere 7 ülkeyi daha kırmızı listeye aldı
İngiltere,hükümet,koronavirüs,

İngiltere’de hükümet koronavirüs önlemleri çerçevesinde hazırladığı ve ülkelerin risklerine göre belirlediği listeye 7 ülkeyi daha kırmızı listeye ekledi. İngiltere, bugün Mısır, Afganistan, Bahreyn, Kosta Rika, Sudan, Srilanka, Trinidad ve Tobago ülkelerinin "riskli" ülkelerin bulunduğu sarı listeden "yüksek riskli" ülkelerin yer aldığı kırmızı listeye taşıdığını duyurdu.

LİSTEYE GÖRE KARANTİNA UYGULAMASI

İngiltere’de ülkedeki mevcut uygulamaya göre kırmızı listede yani “yüksek riskli” olarak değerlendirdiği ülkeleri belirlediği otellerde karantina uygulamasına alıyor. Hükümetin uluslararası seyahat kurallarını belirleyen listeye eklediği son 7 ülke ile toplamda 50 ülke, İngiltere'nin "yüksek riskli" olarak değerlendirdiği kırmızı listede bulunuyor. Kırmızı listedeki ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

“GEREKİRSE KISITLAMALARI AĞIRLAŞTIRMAK ÇEKİNMEM”

İngiltere’de Başbakanı Boris Johnson Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada, uluslararası seyahat kurallarını "gerekirse ağırlaştırmaktan çekinmeyeceğini" söyleyerek, daha fazla ülkenin yeşil listeden sarı listeye, sarı listeden ise kırmızı listeye taşınabileceğini belirtmişti. 

İNGİLTERE’DE YETİŞKİN NÜFUSUN YARISI AŞILANDI

Öte yandan İngiltere’de aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. İngiltere'de yetişkin nüfusun yarısından fazlasının aşının her iki dozunu da almasıyla tamamen aşılandığı belirtildi. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkenin Covid-19 ile mücadelesine yönelik "ulusal büyük bir çaba" gösterdiğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...