Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 22:15

İngiltere Türkiye’yi ‘Kırmızı Liste’den çıkarmadı

İngiltere koronavirüs önlemleri çerçevesinde oluşturduğu seyahat listesini güncellerken Türkiye, kırmızı listede devam etti.

İngiltere Türkiye’yi ‘Kırmızı Liste’den çıkarmadı
İngiltere,türkiye,kırmızı liste

İngiltere hükümeti koronavirüse karşı oluşturduğu seyahat listesini güncelledi. İngiltere Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Kanada, Danimarka, Finlandiya, Lihtenştayn, Litvanya, İsviçre ve Azor Adaları’nın bulunduğu 7 ülkenin "güvenli" ülkelerin bulunduğu yeşil listeye alındığı duyuruldu. Uygulama 30 Ağustos 04.00'ten itibaren başlatılacak. Yeşil listede bulunan ülkelerin İngiltere’ye gelen kişilerin karantina uygulama zorunluluğu yok. Yeşil listeden gelen kişilerin İngiltere'ye varmadan önce negatif sonuçlu Covid-19 testi sunmaları ve İngiltere'ye varışlarının 2'nci gününde de yeniden test olmaları gerekiyor.

KIRMIZI LİSTEYE 2 ÜLKE DAHA EKLENDİ

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Tayland ve Karadağ'ın sarı listeden kırmızı listeye alındığını duyurarak, Tayland ve Karadağ'ın artan vaka oranlarından ve bu ülkelerden seyahatlerin Birleşik Krallık halkının sağlığı için risk oluşturacağı nedeniyle kırmızı listeye alındığını belirtti. Sarı listede olan ülkeden İngiltere'ye gelenlerin otel karantinası uygulama şartı bulunmazken, kırmızı listede bulunan ülkelerin 10 gün otel karantinası uygulamaları gerekiyor. Bu ülkelerden gelen kişilerin otel masraflarını kendilerinin karşılaması ve bu uygulama için kişi başı 2 bin 285 pound ödemesi gerekiyor.

TÜRKİYE KIRMIZI LİSTEDE YER ALIYOR

Mayıs ayından bu yana "yüksek riskli" ülkelerin bulunduğu kırmızı listede yer alan Türkiye, sarı listeye geçeceğine yönelik haberlerle ülkede gündem olmuştu. Bakanlık tarafından yapılan güncelleme ile Türkiye'nin kırmızı listede kalmaya devam ettiği belirtildi. Toplamda 62 ülke kırmızı listede yer alıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...