Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Haziran 2016 17:51

İngiltere'nin kararı J.P. Morgan'ı vurabilir

.P. Morgan’ın Üst Yöneticisi Dimon, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden (AB) çıkması halinde 4 bin kişinin işini kaybedebileceğini söyledi.

İngiltere'nin kararı J.P. Morgan'ı vurabilir
jp morgan, ingiltere,

ABD merkezli finans kuruluşu J.P. Morgan’ın Üst Yöneticisi Jamie Dimon, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden (AB) çıkması (Brexit) halinde ülkedeki operasyonlarında çalışan 4 bin kişinin işini kaybedebileceğini söyledi.

'4 bin kişinin işten çıkarılabilmesi söz konusu'

İngiliz yayın kurumu BBC’ye konuşan Dimon, “ Brexit sonrası Avrupa Birliği ile yeni bir anlaşma nasıl olacak? Mevcut anlaşma gibi bir durumun çıkması son derece düşük bir olasılık.” dedi. Brexit’in ülke ekonomisi için iyi bir seçim olmayacağını belirten Dimon, “İngiltere'nin AB'den çıkması durumunda ülkenin Avrupa'ya erişimi azalabilecek ve yaklaşık 4 bin kişinin işten çıkarılabilmesi söz konusu olacak. Bunlar JP Morgan çalışanları. Şu anda ne olabileceğini bilmiyoruz ama AB içerisindeki müşterilerimize de hizmet vermek için hazırlıklı olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

'AB ile ticaret savaşları başlayabilir'

İngiltere'nin Bournemouth şehrinde Maliye Bakanı George Osborne ile birlikte, J.P. Morgan çalışanlarıyla buluşan Dimon, İngiltere’nin AB’den ayrılması durumunda ülkenin AB ile ticaret savaşları dönemine girebileceğini de belirtti.

J.P. Morgan’ın 23 Haziran’da yapılacak AB referandumu sonrasında hızlı bir şekilde harekete geçeceğine vurgu yapan Dimon, “Sizleri endişelendirmek istemiyorum ama bu gibi şeyleri oy verirken düşünmeniz gerekiyor.” yorumunu yaptı.

J.P. Morgan hali hazırda Birleşik Krallık’taki operasyonlarında yaklaşık 19 bin kişiyi istihdam ediyor. Yönetim merkezi başkent Londra’daki finans merkezi Canary Wharf’ta olan bankanın Bournemouth ve Glasgow’da da ofisleri bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...