Tgrt Haber
04 Haziran 2015 12:32

'İnşaat sektörü istikrar istiyor'

Yeni konut projelerine başlamak isteyen gayrimenkul şirketleri, seçimlerden istikrar çıkması halinde enflasyonun azalacağı, konut fiyatlarının da gerileyeceği kanaatinde.

'İnşaat sektörü istikrar istiyor'
inşaat sektörü, konut projesi,

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'de istikrarın devam etmesi sonucunu beklediklerini dile getirerek, "Koalisyon, kentsel dönüşüm ve Türkiye'yi geleceğe taşıyacak tüm vizyon projeleri olumsuz etkiler" dedi.
İnşaat şirketleri seçimlerden istikrar çıkması halinde enflasyonun gerileyeceğini, konut fiyatlarının da ucuzlayacağı görüşünde birleşti. Koalisyon seçeneğinin konut piyasasındaki ivmeyi bitireceğini ifade eden sektör temsilcileri, seçim sonuçlarının konut sahipliğiyle doğrudan ilgili olduğunu belirtti.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'de istikrarın devam etmesi sonucunu beklediklerini dile getirerek, "İstikrarın devamıyla ertelenen gayrimenkul yatırımları tekrar gündeme gelecektir. Dolayısıyla gayrimenkul piyasası da güçlenerek büyümesini sürdürecektir. Aksi bir senaryonun gelişmesini beklemiyor ve arzu etmiyoruz" diye konuştu. 
Yabancı gayrimenkul yatırımcısı
"Yabancı yatırımcılar Türkiye'de istikrarın süreceği yönünde görüş bildiriyor ve rakamlar da bunu gösteriyor" diyen Uyan, seçime karşın yabancı yatırımcıların ilk 4 ayda Türkiye'de toplam 4 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını,  gayrimenkul yatırımlarının da her geçen gün arttığını anlattı. 
"Seçimler ve siyaset kendi kulvarında ilerliyor, ticaret ve ekonomi kendi kulvarında"
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir de seçim öncesinde konut piyasasında herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, "İşlerimiz devam ediyor. Projelerimizdeki satışlarımız seçimlerden etkilenmedi. Yurtdışından talep canlılığını artırarak devam ettiriyor. Güçlü ekonominin varlığını açıkçası hissediyoruz. Seçimler ve siyaset kendi kulvarında ilerliyor, ticaret ve ekonomi kendi kulvarında… İnanıyorum ki seçim sonrasında da işlerimiz iyi gitmeye devam edecek" diye konuştu.
"Dört sene seçimsiz ortam Türkiye'nin önünde büyük bir fırsat"
Yabancı gayrimenkul yatırımcılarının Türkiye'ye olan ilgilerinin sürdüğünü anlatan Demir, yabancı yatırımcının Türkiye'de en çok dikkat ettiği konunun ekonomik istikrar ve huzur ortamı olduğunu, Türkiye'nin bu özelliğiyle yatırımı çeken ve öne çıkan ülke konumunda olduğunu belirtti.
Seçim sonrası olası senaryolara ilişkin Demir, "Koalisyon hükümetlerini 13 senedir artık unuttuk. Uzun zamandır tek partili hükümetin oluşturduğu istikrar ortamında işlerimizi yapıyoruz. Kabul etmek gerekir ki koalisyonlar her zaman risklidir ama yine de sektörümüzün olası bir koalisyon hükümeti kurulmasından doğrudan etkileneceğini düşünmüyorum. Bu seçim sonrasında 2014 yılından beri süren seçim atmosferinden ülke olarak çıkmış bulunacağız. Önümüzdeki dört sene seçim olmayacak. Bu Türkiye'nin önünde büyük bir fırsattır. Ülke olarak bu fırsatı iyi değerlendirip hızlı büyüme rakamlarına ulaşmalıyız" diye konuştu.
"İstikrar sürerse konut satışları eski ivmesiyle devam eder"
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ise seçim atmosferinin gayrimenkul piyasasına bir süreliğine durgunluk getirdiğini belirterek, "Yaptığımız araştırmaya göre gayrimenkul sektörü her seçim öncesi girdiği durgunluğu seçim sonrasındaki birkaç ay içinde atlatıyor ve kendi dinamiklerine dönüyor. Bu seçimde de benzer bir sonuç bekliyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...