Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 May 2014 17:28

İnşaat ve gayrimenkul sektörü tam gaz devam

Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat ve gayrimenkul sektörü yoluna dolu dizgin devam ediyor.

İnşaat ve gayrimenkul sektörü tam gaz devam
insaat,gayrimenkul,projeler

Emlaktasondakika.com’un araştırmasına göre yeni projeler, dikkat çeken yatırımlar ve devlet desteği sektörün hızlanmasının en büyük nedenlerinden. Son 10 yıllık süreçte büyük bir gelişim yaşayan sektörün Avrupa Yakası’nda Halkalı-Atakent bölgesi gözbebeği konumunda. Birçok firmanın yer aldığı bölge konut yatırımlarından sonra ofis projelerine de ev sahipliği yapıyor. Bölge sınırları içerisinde yer alan Marmara Üniversitesi’nin 1182 dönümlük arsasının satılacağı ise gelen bilgiler arasında. Çalışmaları devam eden Halkalı-Gebze Marmaray çalışması tamamlandığında bölge İstanbul’un yeni merkezi olacak.

Stratejik lokasyon

Atatürk Havalimanı, Dünya Ticaret Merkezi, Basın Ekspres Yolu, E5 ve TEM yolları, CNR Fuar Merkezi’ne yakınlığıyla dikkat çeken Halkalı, kentsel dönüşümde gözdesi konumunda. Özellikle geniş fabrika alanlarının bulunduğu bölgede TOKİ imzalı projelerde değer artıran diğer bir etken.

Hastaneler değer katıyor

Yeni ulaşım hatlarının eklenmesiyle birlikte değerine değer katan bölge Kanuni Sultan Süleyman ve Mehmet Akif Ersoy hastaneleriyle günde binlerce insan ağırlıyor. Ayrıca bölge kapsamında Türkiye’nin en büyük Acıbadem Hastanesi’de yer almakta.

Türkiye’nin ilk yeşil belediye binası

E5 Karayolu’nun hemen yanındaki eski binası kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan Küçükçekmece Belediyesi’nin yeni binası özellikleriyle dikkat çekiyor. Farklı mimarisi ve yeni konumuyla göz dolduran yapı, Türkiye’nin ilk yeşil kamu binası olma özelliğine sahip.

Halkalı Konut Projeleri

Tema İstanbul

1 milyon 500 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilen ve 3 bin 614 konuttan meydana gelen proje 2 milyar dolarlık yatırım değerine sahip. 2015 yılı Temmuz ayında teslimleri gerçekleştirilecek olan projede Tema Plaza ve Tema World bölümleri de yer almakta. Günlük ortalama 7 konut satışının yapıldığı projede daireler 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandı. Artaş İnşaat, Öztaş İnşaat, Kantur-Akdaş ve Mesa Mesken ortaklığında inşa edilen proje geniş yeşil alanlara sahip.

Ege Yakası

41 bin 885 metrekare arsa üzerinde hayata geçirilmekte olan proje Eviya Gayrimenkul imzası taşıyor. 378 dairelik projede banka kredisi kullanmak mümkün. 36 bin 500 metrekarelik devasa peyzaj alanına sahip olan Ege Yakası Konutları’nda toplam inşaat büyüklüğü 85 bin 240 metrekare olarak belirlendi. Ege’yi İstanbul’a getiren projede indirimli fiyatlar 472 bin 783 liradan başlıyor. Yaşam Nisan 2016’da başlayacak.

Metropark Towers

Teknik Yapı’nın Halkalı’daki kentsel dönüşüm projesi konut, home ofis ve ticari birimlerden meydana geliyor. 1272 konutluk dev projede arsa büyüklüğü 213 bin 800 metrekare olarak belirlendi. Bahariye Halı Fabrikası’nın arsasında yükselen projede yüzde 1 KDV fırsatı sunuluyor. Konut kredisi kullanımına uygun olan Metropark’ta teslimler Kasım 2015 tarihinde başlayacak.

Cadde 24

Bölgenin en yeni projesi olan Cadde 24’te satışlar çok kısa süre içerisinde tamamlandı. 2015 yılının Eylül ayında teslimleri gerçekleştirilecek olan projede arsa büyüklüğü 10 bin metrekare olarak belirlendi. Bankalarla da anlaşması bulunan proje Küçükçekmece Belediyesi’nin çok yakınında inşa ediliyor. Proje EMA Ortak Girişimi imzası taşıyor. Cadde 24 içerisinde home ofisler ve ticari birimler bulunmakta.

Serenity Halkalı

5 bin 500 metrekare alana kurulan ve Bakırcı Yapı imzası taşıyan projede 216 konut bulunuyor. Haziran 2014 tarihinde teslimleri gerçekleştirilecek olan projede teslimlerin 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Birçok merkeze yakın konumuyla dikkat çeken Halkalı Serenity Evleri’nde ev almak isteyenler konut kredisi kullanabiliyor.

Dumankaya Miks

2014 yılı sonunda teslim edilmesi planlanan proje Emlak Konut GYO arsasında Dumankaya tarafından hayata geçiriliyor. 121 bin 972 metrekarelik büyüklüğe sahip arsa üzerinde konumlandırılan projede 657 daire birlikte ticari birimler bulunuyor. Akıllı ev teknolojisine sahip olan Dumankaya Miks’te yüzde 1 KDV avantajı sunuluyor. Ayrıca projede konut kredisi de kullanılabiliyor.

MNG Blue Boutique

MNG Holding tarafından hayata geçirilmekte olan Blue Boutique projesi Haziran ayında teslim edilecek. Halkalı’nın en değerli bölgesinde inşa edilen proje eşsiz bir manzaraya sahip. 14 bin 300 metrekare alana kurulan projenin 8 bin 500 metrekarelik bölümü yeşil alana ayrıldı. 259 daire ve 6 ticari birimin yer aldığı proje cazip ödeme seçenekleri ve konut kredisiyle daire alma seçenekleriyle de ön plana çıkıyor. Proje Targem Mimarlık tarafından tasarlandı.

Halkalı’nın tamamlanmış projeleri

Avrupa Konutları Atakent 3

Artaş İnşaat imzalı proje konumuyla dikkat çekiyor. Küçükçekmece Belediyesi yeni binasının hemen bitişiğinde yer alan proje 193 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edildi. Yaşamın devam ettiği projede toplam 2 bin 292 konut yer almakta. Atakent 3 projesi geniş sosyal alanlarıyla da dikkat çekiyor.

İstanbul Lounge 1

Yaşamın devam ettiği ve daire alanların hemen taşınabileceği Lounge 1 projesi Eroğlu Gayrimenkul imzası taşıyor. 68 bin 307 metrekare arsa üzerinde konumlandırılan projede 757 daire yer almakta. Kredi kullanımına da uygun olan ve Bünyamin Derman tarafından tasarlanan Lounge 1 içerisinde 85 bin metrekarelik konut alanı ve 145 bin 720 metrekarelik inşaat alanına sahip. Projede 1+1, 2+1 ve 4+1 dairelerin tamamı satıldı.

İstanbul Lounge 2

Teslimlerin hemen gerçekleştirildiği diğer bir Eroğlu projesi ise Lounge 2. Geniş sosyal alanlarıyla dikkat çeken proje 42 bin 878 metrekare alana sahip arsa üzerinde inşa edildi. 605 dairelik dev proje Deniz Çağlar Duman tarafından tasarlandı. 107 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Lounge 2 Konutları’nda kredi kullanmak mümkün.

Bosphorus City

Sinpaş GYO imzalı Bosphorus city projesi konumu ve mimarisiyle dikkat çekiyor. 62 blokta 2 bin 796 konuttan meydana gelen projede Yedikule Kuleleri, Yalılar, Yalı Apartmanları, Saraybahçe Evleri, Ortaköy Arena Residences, Erguvan Evleri, Göl Kule Residences bölümleri yer almakta. Kredi kullanımına uygun olan ve arsa büyüklüğü 246 dönüm olarak belirlenen projede bugün alıp yarın taşınmak mümkün.

Elitist Park

6 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen ve içerisinde 123 daire bulunan proje Yapıtürk imzası taşıyor. 1+1 ve 3+1 daire satışlarının tamamlandığı proje uygun ödeme koşullarının yanı sıra konumuyla da farkını ortaya koyuyor.

Soyak Evostar

40 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilen ve 1000 konut şeklinde tasarlanan projede teslimler hemen gerçekleştiriliyor. Banka kredisi kullanımına da uygun olan proje konumu ve yeşil alanlarıyla dikkat çekiyor.

Terrace Tema

İnanlar İnşaat’ın iki uzun bloktan meydana gelen projesi 30 bin metrekare alana kuruluyor. Toplam ev sayısının 416 olarak belirlendiği proje çok uygun ödeme koşullarıyla dikkat çekiyor. 30 ve 40 katlı kulelerin bulunduğu Tema, MM Proje tarafından tasarlandı. Sosyal donatılarıyla dikkat çeken projede daireler 3 metre tavan yüksekliğine sahip.

Elite City

Şua İnşaat’ın 590 konutluk projesi 37 bin metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor. Teslimlerin hemen gerçekleştirildiği proje Adnan Kazmaoğlu tarafından tasarlandı. 3.10 metre tavan yüksekliğine sahip evlerin bulunduğu projenin dış cephesi porselen kaplama. Sosyal donatı alanlarıyla göz dolduran projede kredi kullanmak mümkün.

İstanbul Sarayları

1200 konutluk dev Halkalı projesi Sinpaş GYO imzası taşıyor. 119 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip arsa üzerinde inşa edilen projede teslimler hemen gerçekleştiriliyor. Bosphorus City’nin hemen yanında konumlandırılan projede Çırağan, Yıldız, Dolmabahçe Sarayları, Fethipaşa ve Sultantepe Koruları, Kuzguncuk, Paşalimanı, Salacak gibi sembolik bölge ve yapılar bulunmakta.

Halkalı Ofis Projeleri

Rota Office

8 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılmakta olan ve 2014 yılı sonunda tamamlanacak olan projede yaşam Aralık 2014 tarihinde başlayacak. 84 bağımsız birimin yer almakta olduğu proje Mert Döküm İnşaat tarafından inşa ediliyor. Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin karşısında yükselen projede banka kredisi kullanmak mümkün.

Ant Plato

Ant Yapı’nın Basın Ekspres Yolu’na yakın konumda inşa edeceği ofis projesi Ant Plato 2016 Haziran’da teslim edilecek. Courtyard Marriott İstanbul Airport Otel’e komşu olan proje 25 katlı tek kuleden meydana geliyor. 20 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılmakta olan projede 250 bağımsız birim yer almakta.

www.emlaktasondakika.com/

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...