Tgrt Haber
12 Aralık 2021 10:07

Fırsatçıya yakın takip: ‘Stok yok’ diyeni ihbar edin

Bazı e-Ticaret firmaları, sattıkları ürün zamlanınca ‘stok yok’ deyip siparişi iptal ediyor. Tüketici, para iadesi için oyalanıyor. Ardından aynı ürün zamlı fiyatla tekrar satışa konuluyor. ETİD Başkan Yardımcısı Hakan Çevikoğlu, “Fahiş fiyatları, sahte indirimleri özel yazılımla tespit ediyoruz. ‘Stok yok’ diye satışı iptal edenleri de bize iletin” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Fırsatçıya yakın takip: ‘Stok yok’ diyeni ihbar edin
e ticaret,,internet,,stokçuluk,

e-Ticaret’te dolar kurundaki yükselişle birlikte mağduriyet arttı. PttAVM.com Genel Müdürü ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı Hakan Çevikoğlu, e-Ticaret platformlarında dönen son dönemdeki stok oyununu anlattı. Ürün alıcıya teslim edilmeden e-Ticaret platformlarının ürünün ücretini mağazaya aktarmadığını belirten Çevikoğlu, “Ancak bazı satıcılar ürünü sattıktan sonra müşterisine ‘Stokumuz tükendi’ diyerek, birkaç gün tüketiciyi oyalıyor. Eğer o sürede ürün fiyatı artarsa satışı iptal ederek para iadesini sağlayıp ürünü yeniden yüksek fiyattan satışa koyuyor. Bu şekilde stokçuluk yapanları tespit ederek fırsatçılara izin vermiyoruz” dedi.

Çevikoğlu, vatandaştan e-Ticaret platformlarında stok açtıktan sonra ‘Stok yok’ bahanesiyle satışı iptal eden mağazaları kendilerine bildirmelerini istedi.

Fırsatçıya yakın takip: ‘Stok yok’ diyeni ihbar edinElektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu

YAZILIMLA TESPİT EDİLİYOR

Bugüne kadar e-Ticaret sektöründe sahte indirimlere ve fahiş fiyatlara karşı mücadele yürüttüklerini belirten Çevikoğlu, e-Ticaret’te satış yapan firma sayısının Covid-19 salgını sonrasında 320 binlere ulaştığını kaydetti. Firmalar içerisinde iyi ve kötü satıcıların olduğunu aktaran Çevikoğlu, “Biz de sektör olarak bu kötü satıcıları tespit etmek amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Geliştirdiğimiz yazılımla fiyat indirim kıyaslamaları yaparak sahte indirimleri bu yazılımla tespit ediyoruz. Tespit ettiğimiz firmaları önce uyardıktan sonra, aynı yöntemi devam ettirdikleri takdirde platformumuzdan çıkararak gerekli mercilere şikâyet ediyoruz” bilgisini verdi.

STOKLAR GERÇEK İNDİRİMLERLE ERİTİLECEK

Geçen yıl ilk defa başlatılan milli indirim günleri kapsamında bütün firmalara bir önceki yıldan kalan ürünleri bildirmeleri için stokları boşaltma çağrısında bulunduklarını hatırlatan Çevikoğlu, “Bu yıl da aynı şekilde gelenekselleştirdiğimiz indirim günleri kapsamında yılın son pazarı olan 26 Aralık Pazar gününden yeni yılın ilk ışıklarına kadar gerçek indirimlerle üreticilerin stoklarını eritmelerine yardımcı olacağız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...