Tgrt Haber
29 Mart 2016 15:18

İnternetten alışveriş hız kesmiyor

Şubat ayında kredi kartı ve banka kartları ile ödeme tutarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19 artışla 43,4 milyar liraya ulaştı. İnternetten kartlı ödeme tutarı da şubatta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 32 yükselişle 4,9 milyar TL'ye çıktı

İnternetten alışveriş hız kesmiyor
internette alışveriş,

AA muhabirinin, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) şubat ayı verilerinden derlediği bilgilere göre, banka kartları ve kredi kartları ile  toplam 43,4 milyar liralık ödeme gerçekleşti. Bu tutarın 39,9 milyar lirasında  kredi kartları, 3,48 milyar lirasında banka kartları kullanıldı.

Şubat ayının bu yıl 29 gün olmasının da etkisiyle kartlı alışveriş büyüme oranları, yıl ortalamasının üzerinde gerçekleşti. Kredi kartları ile  yapılan ödeme tutarında büyüme, 2015 yılının Şubat ayına kıyasla yüzde 17'yi  bulurken, banka kartları ile ödeme tutarında artış yüzde 43'e çıktı.
Geçen yıl şubat ayında banka kartları ile 2,43 milyar TL ve kredi  kartları ile 34,2 milyar TL olmak üzere toplam 36,6 milyar TL'lik kartlı ödeme  gerçekleşmişti.
Şubat ayında banka kartlarıyla nakit çekim tutarı, geçen yılın aynı  dönemine oranla yüzde 28 artışla 31,5 milyar TL'den 40,3 milyar TL'ye yükseldi.
Son yıllarda hızla artmaya başlayan internetten alışveriş ve  ödemeler, 2016 yılının ilk iki ayında da aynı ivmesini sürdürdü. Şubatta 4,9 milyar TL tutarında kartlı ödeme yapıldı. Bu veri, önceki yılın aynı dönemine  göre internetten kartlı ödemelerde yüzde 32 artışa işaret ediyor. 2015 şubatta internetten kartlı ödeme tutarı 3,7 milyar TL olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...