Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Mart 2015 14:15

İntibak için geri sayım başladı

Milyonlarca emekli intibak için önümüzdeki hafta görülecek davaya kilitlendi.

İntibak için geri sayım başladı
emekli,para,intibak,geri sayım,

17 Mart'taki duruşmadan karar çıkarsa maaşlarda 355 liraya kadar artış olacak
Milyonlarca emekliye yönelik intibak davalarında sona yaklaşıldı. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı yapılması için açılan 2 davadan biri 17 mart Salı günü görülecek. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından Ankara İş Mahkemesi'nde açılan intibak davasının son duruşmasında karar çıkması bekleniyor. Davanın önceki duruşmasında mahkeme, konuyu bilirkişi incelemesine havale etmişti. Eğer bilirkişi raporuyla ilgili bir terslik olmazsa, mahkemenin kararını açıklayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Eğer mahkeme, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak uygulanması gerektiğine karar verirse, milyonlarca emekliye zam yolu açılacak. Kararın ardından intibak için yasal düzenleme yapılması gerekecek. İntibak düzenlemesi ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması söz konusu olacak. 
7.5 MİLYON KİŞİ 
Yaklaşık 7.5 milyon emekliyi ilgilendiren intibakla ilgili bir diğer davada da karar duruşması 29 Nisan'da yapılacak. İşçi,Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz, açtıkları davanın sonucunda intibak kararı çıkmasını beklediklerini belirterek, "31 Aralık 1999 tarihinde emekli olanlar ilk çıkan intibak yasasından faydalanırken, 1 gün sonra 01.01.2000'de emekli olanlar yararlanamadı. Zam alamadılar. Bu bir çarpıklık, bunu tutanaklarla dile getirdik. Mahkeme de bizi haklı buldu. İntibak çalışması yeniden ele alınacak" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...