Tgrt Haber
07 Ekim 2021 15:38

İntibak sürecindeki 6 şirkete ek süre verildi

BDDK'dan intibak sürecindeki şirketlerle ilgili açıklama yapıldı. İncelemesi devam eden 6 tasarruf finansman şirketine ek süre verildi.

İntibak sürecindeki 6 şirkete ek süre verildi
BDDK,ekonomi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) intibak sürecindeki tasarruf finansman şirketleri için yeni bir karar aldı. 

Buna göre incelemesi devam eden tasarruf finansman şirketlerinin intibak sürecinin uzatıldığı bildirildi. 

Kurumdan yapılan açıklamada, "Hâlihazırda intibak süreci devam eden şirketlerin mali tablolarının ve bilgi işlem sistemlerinin ulusal ve uluslararası standartlara uyumunun görülebilmesi amacıyla şirketler nezdinde bağımsız denetim süreçleri başlatılmış, birleşme/devir talebi bulunan şirketlerin anılan taleplerini matuf işlemleri takip edilmiş, mezkûr şirketler nezdinde denetim mekanizmaları Kurumumuzca tesis edilmiştir. Kurumumuzca ve Bağımsız Denetim Şirketlerince yapılan denetimler neticesinde; tasarruf finansman sisteminin etkin ve istikrarlı bir şekilde işleyişinin tesis edilmesi, tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması, şirketlerin kurumsal yapılarının tesisi ve mevzuat uyum süreçlerinin tamamlanması amacıyla hâlihazırda incelemesi devam eden şirketlerin intibak sürecinin uzatılmasına 6361 sayılı Kanunu’nun Geçici 7’nci maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında karar verilmiştir. İntibak süreci devam eden şirketlerin faaliyetleri ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır" denildi. 

İntibak süreci devam eden şirketler şöyle:

Emin Evim Emin Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama San. ve Tic. AŞ Fuzul Gayrimenkul Yatırım AŞ Sinpaş Yapı Endüstrisi AŞ İmece Yatırım ve Organizasyon AŞ Katılımevim Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama San. Tic. AŞ Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...