Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Nisan 2016 12:29

İranlı turist rotasını Türkiye'ye çevirdi

Türkiye ve İran arasında artan ilişkiler turizm sektörüne olumlu yansıdı, İranlıların tatil için tercihi Türkiye oldu.

İranlı turist rotasını Türkiye'ye çevirdi
iranlı tursit,türkiye,rota,

Türkiye ve İran arasında artan ticari ve ekonomik ilişkiler, turizm sektörüne de olumlu yansıdı.İran'dan geçen ay 13 günlük Nevruz tatilini geçirmek için Türkiye'ye gelen binlerce turistin iyi izlenimlerle ülkeden ayrılması, özellikle iki ülke arasındaki turizm sektörünü de olumlu etkiledi.İranlı turistleri Türkiye'ye davet etmek için Van'dan komşu ülkeye ziyarete giden heyet, Urmiye ve Tebriz kentlerinde yaptıkları tanıtım toplantılarının ardından ülkeye döndü.Vali Yardımcısı Önder Can'ın başkanlığında, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Yönetim Başkanı Cevdet Özgökçe ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Meslek Yüksekokulu Turizm Rehberlik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Guğrul'un de yer aldığı 12 kişilik heyet, İran'da çeşitli temaslarda bulundu.

Vali Yardımcısı Can, iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi. 

Turizmin ülkelerin ilişkileri açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Can, "Nevruz zamanı başta olmak üzere ilimize sürekli İranlı ziyaretçilerimiz geliyor ve biz de onları elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Van'daki insanlarımız da bu bölgeleri merak ediyor. İnşallah, önümüzdeki süreçte bunun da artmasını temenni ediyoruz." dedi.

"İki ülke arasındaki gidiş gelişler artacak"

Türkiye'nin Urmiye Başkonsolosluğu'nu ziyaret eden heyet üyeleri, Başkonsolos Mehmet Bulut ile görüştü. Bulut, Van'da düzenlenecek Turizm Haftası etkinliklerine davet edildi.

Bulut, Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülke arasında turizm alanında yüksek bir potansiyel olduğunu söyledi. Özelikle İran'dan Türkiye'ye geçişlerde Kapıköy-Razi Sınır Kapısı'nın önemine değinen Bulut, geçişlerin arttığına işaret etti.

Gelecek yıllara ilişkin turizm beklentilerinin çok yüksek olduğunu ifade eden Bulut, şunları söyledi:

"Eminim ki iki ülke arasındaki gidiş gelişler artacak. Geleceğe dönük baktığımda iyimserim. Tabii bunun en önemli etkenlerinden biri de Türk heyetinin geliş gidişleri oluyor çünkü bu iş bir tanıtma işi. Elbette bizler de bu çemberin içindeyiz ama sizlerin yapacağı katkılar daha da önem arz ediyor."

İran ziyaretlerinin sıklıkla yapılması gerektiğine vurgu yapan Bulut, "Bundan 7 yıl önce İranlıların en çok ziyaret ettiği birinci ülke Dubai iken şimdi ise Türkiye. Dolayısıyla bu bir şeylerin göstergesi. Bunun da değişeceğini sanmıyorum." dedi.

Doğu Azerbaycan Kültür Mirası El Sanatları ve Turizm Kurum Genel Müdürü Ferzin Hakperest de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek karşılıklı istişarelerle her türlü sorunun çözülebileceğinin altını çizdi. 

Türk heyetinin kendilerini ziyaret etmelerini önemsediklerini ifade eden Hakperest, İran adına teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...