Tgrt Haber
19 May 2015 17:17

İş dünyası asgari ücret vaatlerini değerlendirdi

İş dünyası, muhalefet partilerinin asgari ücretleri artırma vaatlerinin işveren açısından maliyetleri artıracağını düşünüyor

İş dünyası asgari ücret vaatlerini değerlendirdi
iş dünyası,asgari ücret,

Seçimlere kısa süre kala muhalefet partilerinin vaatleri kamuoyu tarafından tartışılırken, söz konusu vaatler arasında yer alan asgari ücretlerin artırılması ön plana çıktı. 
İş dünyasının temsilcileri ise kendileri için önemli maliyet unsuru olan çalışanların ücretlerin artırılmasının hem işverenin üzerindeki maliyetleri artıracağını ve bunun çalışanları da olumsuz etkileyeceğini ifade ediyorlar. 
"Bunlar popülist vaatler"
Konuyla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir,  "Asgari ücreti artırıyorum, dediğiniz zaman aslında bir bakıma maliyetleri de artırıyorsunuz ki bu durum aslında işçilerin harcama maliyetlerini de artıracaktır. Bu açılardan baktığımda bu vaatleri popülist vaatler olarak görüyorum" dedi.
"İşvereni kayıt dışına yöneltebilir"
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu da "Asgari ücret düzeyinin artması genel ücret düzeylerini de yükseltecek, işverenlerin maliyetlerini artıracaktır. Yüksek ücret düzeyleri, işverenleri kayıt dışına yöneltebilir" şeklinde konuştu.
"Kaynak belirtilmeli"
LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de iş dünyası kendilerinin de çalışanların standartlarının yükselmesini ve daha iyi şartlarda istihdam sağlamayı istediklerini belirtti.

Buna karşın çalışanların standartları yükseltilirken bunun ekonomik gerçeklere de uygun olması gerektiğinin altını çizen Özdemir, "Asgari ücretin yükseltilmesi herkes açısından kulağa hoş gelse de bunun kaynağının ve ne şekilde yapılacağı belirtilmeli. Asgari ücretlinin üzerindeki vergi yüklerinin hafifletilmesi belki daha anlamlı bir açılım olabilir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...