Tgrt Haber
29 Aralık 2015 20:11

İş dünyası 'Rusya krizi bitecek' diyor

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, 'Belki birkaç gün veya birkaç hafta içinde sonuç alınamayabilir ama 2016'da mutlaka Rusya ile ticari ilişkiler normale döner' dedi.

İş dünyası 'Rusya krizi bitecek' diyor
rusya, ekonomi, türkiye,

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Rusya ile ekonomik ilişkilerin orta vadede normale dönmesini beklediklerini ifade ederek, "Belki birkaç gün veya birkaç hafta içinde sonuç alınamayabilir ama 2016 yılında mutlaka Rusya ile ticari ilişkiler normale dönecektir" dedi. Ülkeler arasında yaşanan krizin Türk iş adamlarını olduğu kadar Rus iş adamlarını da huzursuz ettiğini ifade eden Olpak, iş adamlarının kameralar karşısında kamuoyuna her ne kadar hükümet politikasını desteklediklerini söyleseler de ticaretlerinin azalmasından dolayı rahatsız olduklarını dile getirdiklerini söyledi.

Neler yasak?

Rusya, 1 Ocak 2016 itibarıyla Türkiye'den domates, portakal, elma, kayısı, lahana, tuz, brokoli, mandalina, salatalık, armut, kayısı, şeftali, erik, üzüm, çilek, kuru soğan, karanfil, tavuk ve hindi eti ithalatını yasaklayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...