Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 09:29

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

İş dünyası temsilcileri, FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türk milletinin demokrasiden yana tavır alarak, yönetimi belirleme gücüne sahip çıktığını belirterek, milli birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları
15 Temmuz,,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü,,TOBB,,İTO,,İSO,,TİM,,DEİK,,MÜSİAD,

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Hükümetin, halkın, iş dünyasının ve tüm kesimlerin ortak duruşuyla bertaraf edilen darbe girişimin beşinci yılında iş dünyası yayınladıkları mesajlarla birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Bu çerçevede iş dünyasının önde gelen temsilcileri '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında Türkiye’nin dünyaya örnek olacak bir mücadele sergilediğini, araya pandemi sürecinin girmesine rağmen ekonomide büyümenin sekteye uğramadığını ve yaraların sarıldığına dikkat çekti. 

TÜRKİYE ODALAR BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU

“Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı milletin dirayetiyle geri püskürttü. Darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, ilk inisiyatif alan meslek örgütü olan TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak o gece dediğimiz gibi; ‘Milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz’. Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyiz. Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz. 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği direniş bunun en güzel örneğidir. Vatanını korumak adına iman dolu göğüslerini siper eden vatan evlatlarımızla hepimiz iftihar ediyoruz. Bu demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden, milli direnişin kahraman şehitlerine Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz. ‘Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesini şiar edinen bizler, demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz.”

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ (TİM) BAŞKANI İSMAİL GÜLLE

"15 Temmuz Türkiye için bir daha yaşanmaması gereken bir gündü. Türk halkı gün sonunda iradesinin demokrasiden yana olduğunu gösterdi. İhracat ailesi olarak bizler de endişe dolu bir gece yaşadık ama sabahında herkes işinin başındaydı. Üretim kesintisiz devam etti. Bu anlayış çok önemli, 2016 yılında yıllık ihracatımız 149 milyar dolar seviyesindeydi. Yıllık ihracatımızı 2019'da 181 milyar dolara getirdik. Hedefimiz 200 milyar doları geçmekti. İhracatımız 15 Temmuz'dan bu yana pandemiye rağmen yüzde 33 arttı. Bu yıl da inşallah 200 milyar dolar seviyesini aşacağız."

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

İSTANBUL TİCARET ODASI (İTO) BAŞKANI ŞEKİB AVDAGİÇ 

“15 Temmuz darbe girişimi dış mihraklarla iş birliği içinde ülkemizi ve seçilmiş hükümeti yıkma teşebbüsüdür. Alenen millete yönelik bir darbedir. Binbir emekle oluşturulan Türk demokrasi geleneğimizi, milletin yönetimi belirleme gücünü yok etme cüretidir. Türkiye’nin şahsiyetli ve büyük tarihsel gücüne sahip olma yolunda elde ettiği kazanımları berhava etmektir. Tarihimizde ilk kez bir zümrenin, bir grubun ülkeyi yabancıların buyrukları doğrultusunda kaosa sürüklemesidir. 15 Temmuz, hain FETÖ’cülerin, bütün ayrıntılarıyla yurt dışı güdümlü bir operasyonudur. 15 Temmuz’da bir kez daha tarih sahnesine çıkan milletimiz, bu kez düşmanlarına ve yerli iş birlikçilerine, en büyük gücü olan göğsündeki iman ile karşı koymuş, onları ‘inanç seli’ içinde boğmuştur. Türkiye’nin darbeciler vasıtasıyla uzaktan kumanda idare edilecek bir üçüncü dünya ülkesi değil, milletin oylarıyla seçilenlerle yönetilen bir demokrasi ülkesi olduğunu herkese gösterdik. Bugün de aynı azim ve kararlılığımız devam ediyor. İSO ve iş dünyası olarak hainlere, darbecilere, milletimizin bin bir emekle kurumsallaştırdığı geleneklere ve demokrasimize kurulan pusulara ve tuzaklara karşı teyakkuzdayız.

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

İSTANBUL SANAYİ ODASI (İSO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN 

"Sanayiciler olarak darbe girişiminin ekonomik etkilerinin kısa sürede püskürtülmesine ve ülkemizin kısa zamanda yeniden demokrasi eksenine oturmasına katkı sunduk. Bizim millet olarak en büyük özelliğimiz, benzer hain girişimler karşısında güçlü bir şekilde kenetlenmemizdir. Dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de milli iradeyi ve demokrasimizi tehdit edecek böylesi girişimlere, düşüncelere, en güçlü karşı duruşun iş dünyamızdan geleceğinin bilinmesini isterim."

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU (DEİK) BAŞKANI NAİL OLPAK

“Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devletimiz ve milletimizin ortaya koyduğu kararlılık neticesinde, egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunu bir kez daha tüm dünyaya ispatladık. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını ortaya koyan tüm demokrasi şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize ve bu demokrasi destanını yazan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Ne mutlu ki, topyekûn kazandığımız tarihi demokrasi zaferimizin ardından yine hep birlikte ülkemizin geleceği için çalışmaya, üretmeye ve büyümeye devam ediyoruz. Ülke olarak, bugüne kadar karşılaştığımız tüm zorluklarla mücadele etmeyi bildik ve bu mücadele ruhumuzla ülkemizin hedeflerine doğru yine hep beraber yol alıyoruz. Türkiye, küresel olarak mücadele ettiğimiz pandemi sürecinde dahi büyüme başarısı gösteren nadir ülkelerden biri oldu. Türkiye'nin büyümede hız kesmeden, her alanda gelişimini sürdürerek yoluna emin adımlarla devam edeceğine olan inancımız tamdır."

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (MÜSİAD) GENEL BAŞKANI ABDURRAHMAN KAAN 

“FETÖ’nün 15 Temmuz’da yaptığı hainliği unutmayacağız, unutturmayacağız. Türk halkının, 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu güçlü demokrasi mücadelesi, dillendirilmese dahi, biliyoruz ki tüm dünyanın gıpta ettiği, örnek aldığı bir beraberlik örneği olarak tarihin sayfalarına işlenmiştir. 15 Temmuz 2016 her bir Türk vatandaşı için, Türkiye’ye kara bir sayfa yazma amacında olan hain bir girişimin milletçe boşa çıkarılmasının, özgürlüğün, vatan sevgisinin, demokrasinin ve ülke onurunun her şeyin üzerinde tutulduğunun bir tezahürü olarak ortaya koyulan mücadelenin şanlı tarihidir.

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

TÜRK SANAYİCİLERİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ (TÜSİAD) YÖNETİM KURULU BAŞKANI SIMONE KASLOWSKI 

"Bu hain darbe girişimi, ülkemizin demokrasisini, refahını ve güvenliğini hedef almıştır. 15 Temmuz'un hemen ardından uluslararası medyada yayınladığımız ilan metninde de ifade ettiğimiz üzere, demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir. Bu kapsamda darbe girişiminin beşinci yılını geride bırakırken, demokrasi, özgürlükler, hukuk devleti, adalet ve refah boyutlarında ülkemizi en yüksek standartlara kavuşturmak toplumumuza karşı en önemli sorumluluğumuzdur."

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

ANADOLU ASLANLARI İŞADAMLARI DERNEĞİ (ASKON) GENEL BAŞKANI ORHAN AYDIN

“FETÖ, devlet içinde paralel yapılanmasını sürdürürken, bir yandan da eğitim kurumu ve dernekleri aracılığı ile bu yapılanmasını gölgeleyerek gizli örgütlerde görülen şekli ile derin bir planlama ile devletin her kademesine sızdı. Belirli bir güce ulaştıktan sonra da devleti ele geçirmeye çalıştı. Ne var ki 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız sağlam duruşu ve vatandaşlarımızın dirayeti ile büyük bir tokat yemiş oldular. Bu haşhaşi yapı ülkemizde başaramadığı bu girişimi diğer ülkelerdeki örgütlenmeleri ile sağlamaya çabalamaktadır.”

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI BAŞKANI (EBSO) BAŞKANI ENDER YORGANCILAR

“15 Temmuz hain darbe girişimi demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçti. 5 yılı geride bırakmış olmamıza rağmen, dünya tarihinde yerini alan 15 Temmuz hain girişimi sanılmasın ki unutuldu. Buradan hareketle demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti, Kurtuluş Savaşımızla başlayan ve son alarak 15 Temmuz 2016’da yeniden alevlenen Türk Milleti’nin mücadele ruhu ile sonsuza dek yaşayacak. Bu vatanın her bir ferdi ve kurumu ile birlikte göstermiş olduğu destansı mücadele, alınan derslerle birlikte geleceğe de ışık tutmaktadır. Zira, bugün dahi kurumlara kök salmış, sistemi sarmalamış bir yapının temizlenmesi devam ederken, benzer oluşumların ülkeye vereceği zarar da dikkatle analiz edilmeli.”

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU (OSBÜK) BAŞKANI MEMİŞ KÜTÜKÇÜ

“FETÖ terör örgütü ve işbirlikçileri, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile milletimizin istiklaline ve istikbaline kastetmiştir. Ancak milletimiz, tarihin her döneminde olduğu gibi, o gece de kahramanca bir direniş göstermiş, bağımsızlığına olan sevdasını dünyaya ilan etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, millet olarak gösterdiğimiz bu milli duruş, yakın tarihimizin en kıymetli destanlarından birisidir. Bu süreçte, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu olarak, OSB’lerimizle birlikte, her zaman olduğu gibi devletimizle, milletimizle birlikte olduk, olmaya da devam edeceğiz.”

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...