Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2022 16:02

İSKİ'den vatandaşa kötü haber: 5 yıllık KDV faturalara yansıyacak

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul'da 5 yıldır eksik olarak yazılan KDV'lerin faturalara yansıtılacağını duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (İSKİ) internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden bugün yapılan "Faturalara yansıtılan KDV farkı hakkında açıklama" duyurusunda yer alan hususların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

İSKİ'den vatandaşa kötü haber: 5 yıllık KDV faturalara yansıyacak
iski,fatura,su fatuası,kdv

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), kentte bakım bedeli üzerinden 5 yıldır eksik yazılan KDV'lerin faturalara yansıtılacağını ve abonelerden tahsil edileceğini duyurdu. 

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, Sayıştay Başkanlığı Denetim Raporu ve İstanbul Vergi Denetim Başkanlığının inceleme raporu sonucunda, 2016-2017-2018-2019-2020 yıllarında tahsil edilen “bakım bedeli” üzerinden alınan KDV’nin tahakkukunun eksik yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

'GEÇMİŞ DÖNEM BORCU'

Yine aynı raporlarda, 2019-2020-2021 yıllarında İstanbullulara "insani su hakkı" kapsamında ücretsiz olarak verilen suya da, emsal bedel üzerinden KDV hesaplanarak beyan verilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, "Bu sebeplerle bahse konu KDV’lerin fark tutarı abonelerin faturasına geçmiş dönem borcu olarak yansıtılacak ve tahsil edilen bu bedeller Hazine ve Maliye Bakanlığı’na aktarılacaktır." denildi.

BAKANLIKTAN YALANLAMA GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (İSKİ) internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden bugün yapılan "Faturalara yansıtılan KDV farkı hakkında açıklama" duyurusunda yer alan hususların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

İSKİ'den vatandaşa kötü haber: 5 yıllık KDV faturalara yansıyacak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...