Tgrt Haber
12 Ocak 2022 14:28

İslam Memiş, ABD enflasyon rakamını yorumladı: Altın yükselir dolar düşer!

Küresel piyasalarda gözler Fed’in bugün açıklayacağı enflasyon verilerinde. “Altın fiyatları yükselecek mi?”, “Dolar artacak mı?” sorusu bir kez daha gündemde. İslam Memiş, enflasyon rakamlarının piyasaları hangi yönde etkileyeceğini yorumladı. Altın yükselir, dolar düşer...

İslam Memiş, ABD enflasyon rakamını yorumladı: Altın yükselir dolar düşer!
Fed,İslam Memiş,DOLAR,ALTIN,abd merkez bankası,enflasyon

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bugün 16:30’da enflasyon kararlarını açıklayacak. Küresel piyasalardan gözler Fed’in açıklayacağı enflasyon rakamlarına kilitlendi. Açıklanacak rakamlara göre dolar, altın, kripto para kendine yön belirleycek. Peki “Altın fiyatları düşecek mi yoksa yükselecek mı?” “Dolar gerileyecek mi?”, “Euro nasıl etkilenecek?” Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber’de ABD enflasyon verilerinin piyasalara etkisini yorumladı.  

DALGALANMA OLACAK AMA...

ABD’de enflasyon ile ilgili ciddi kafa karışıklıkları olduğunu belirten Memiş, enflasyon rakamının yükseliş trendini devam ettireceğini belirterek “yüzde 7.2 civarında bekliyorum” dedi.

Memiş, enflasyon rakamının yüksek gelmesinin para ve altın piyasalarına etkisini şöyle açıkladı:

“Altın ve gümüşün değerinde yukarı yönde hamlelere neden olacak. Dolar kurunda ve ABD tahvillerinde bir gerilemeye neden olabilir. 16:30 civarında kısa vadeli bir dalgalanma olacak. Dalgalanma kalıcı olmayacak, birkaç gün sürecek. Ons altın fiyatı 1790 ile 1830 dolar aralığında dalgalanabilir. Bugünkü dalgalanma yanıltıcı olabilir. Ancak asıl etki 25 Ocak’ta olacak.” 

FED BAŞKANI'NDAN YÜKSEK ENFLASYONA YÜKSEK FAİZ MESAJI

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi üyelerine yaptığı sunumda enflasyonun yüksek çıkması durumunda faizlerin arttırılacağı mesajını vermişti. Powell, yüksek enflasyonun maksimum istihdam ve uzun süreli genişlemenin sağlanmasına yönelik ciddi bir tehdit olduğunu belirterek "Enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kaldığını görürsek, faiz oranlarını zaman içinde daha fazla artırmak zorunda kalırsak, artırırız." dedi. Powell, iş gücü piyasasının hızla toparlandığına işaret ederek, enflasyonun ise Fed'in hedefinin çok üzerinde seyrettiğini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...