Tgrt Haber
28 Eylül 2021 13:58

İslam Memiş açıkladı: Dolar fiyatı için 10 liranın önü açıldı

Dolar fiyatı sabah saatlerine sakin başlamasının ardından yönünü yeniden yukarı çevirerek 8,88 seviyesinden değerleniyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bundan sonraki süreçte düşük bir döviz kuru görülmesinin mümkün olmayacağını dile getirerek, "Dolar için 9 lira seviyesinin önü açıldı. Belki de 10 lira seviyesinin önü açıldı" yorumunda bulundu.

İslam Memiş açıkladı: Dolar fiyatı için 10 liranın önü açıldı
dolar,döviz,türk lirası

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faizlerde indirime gitmesinin ardından 3 günlük rekor serisi kıran dolar fiyatları haftanın ikinci gününe daha sakin başladı. Dün sabah 8,90 TL’ye yaklaşan dolar/TL güne yatay başlamasının ardından yönünü yeniden yukarı çevirdi. Kur şu sıralar 8,88’den işlem görüyor.

Aynı şekilde pazartesi günü 10,45 lira seviyesine yükselen euro da 10,32’den başlamasının ardından 10,37’den değerleniyor.

“YÜKSELİŞİN SÜRMESİ İÇİN NEDEN YOK”

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yaptığı açıklamasında dolar fiyatlarında yükselişin sürmesi için neden olmadığının altını çizerek, kurdaki artışın çoğunun Fed'in kararları ve Powell'ın açıklamaları nedeniyle gerçekleştiğini ifade etti. Faiz indirim kararı sonrasında Türkiye'den 2 milyar dolar civarında yabancı sermaye çıkışı olabileceğini de sözlerine ekleyen Kavcıoğlu, alınan bazı önlemler sayesinde rezervlere 1 yılda 50 milyar dolara yakın para geleceğini öngördüklerini söyledi. Kavcıoğlu, brüt rezervlerin yılsonuna dek 135 milyar doları geçebileceğini dile getirdi.

“HERKES VARLIKLARINA SAHİP ÇIKMALI”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Dolar yükselmeye devam ediyor. Dolar için 9 lira seviyesinin önü açıldı. Belki de 10 lira seviyesinin önü açıldı. Bundan sonra yapılacak olan politikaların dolar/TL üzerindeki düşüşleri sınırlı bırakır. Düşük bir döviz kuru görmemiz maalesef mümkün olmayacaktır. Finans kurum ve kuruluşlarının vizyon değişikliği yapması gerekiyor. Bugünkü dünya ekonomileri hiç iyi yere gitmiyor. O yüzden herkes varlıklarına sahip çıkmalı, mümkünse tasarruf yapmalı. Enflasyonun olduğu her yerde alım gücü azalır. Bunun önüne hiçbir Merkez Bankası geçemez” dedi.

İşte İslam Memiş’in açıklamalarının tamamı:

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...