Tgrt Haber
24 May 2022 08:05 - Güncelleme : 24 May 2022 22:17

24 Mayıs gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın için ‘beklenen oldu’ diyerek uyardı: Geçen haftalara kıyasla iyi

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta çıktığı dalgalı piyasa sonrası haftaya tansiyonu yüksek başladı. Fed’in şahin tonda faiz açıklamalarına rağmen dolar endeksinin test ettiği tarihi zirvelerinden geri çekilmesi küresel piyasalarda ons altını 1.850 dolar üzerine taşıdı. Yurt içinde gram altın 16 TL kapısına dayanan dolar/TL kuru ve uluslararası piyasalardaki veri akışına bağlı yönünü yukarı tutmaya devam ediyor. Vatandaşlar ‘’Gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar?’’ sorularının cevabına odaklandı. Ünlü ekonomist İslam Memiş altın fiyatı için düşüşlerin sahte olduğunun altını çizerken ‘beklenen oldu’ açıklamalarıyla yatırımcıyı uyardı.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Altın fiyatları yükselişini sürdürürken İslam Memiş'ten yatırımcıyı umutlandıran makas aralığı açıklaması geldi.
islam memiş,altın,fed,dolar
Altın fiyatları yükselişini sürdürürken İslam Memiş'ten yatırımcıyı umutlandıran makas aralığı açıklaması geldi.

Altın fiyatları yarın açıklanacak Fed tutanakları için bekliyor. 15-16 Haziran’da gerçekleşecek Fed faiz toplantısı öncesi yatırımcılar ABD’den gelecek açıklamalara ve veri akışına odaklandı. Küresel piyasalarda ons altın fiyatı dalgalı seyretmeye devam ediyor. Finans analisti İslam Memiş ‘’1.860 seviyesinden satış gelecek’’ yorumuyla dikkat çekti.  Gram altın dolar endeksinin çöküşüyle yüksleen küresel altın fiyatları ve dolar/TL kurundan aldığı destekle yükselişini sürdürüyor. Peki gram altın yükselir mi düşer mi?  

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Küresel altın fiyatları dolar endeksinin 105 seviyesinde 102 bandına kadar düşmesinin ardından yükselişe geçti. Dolar endeksinin hafif toparlanması ons altının yatay seyre geçmesine neden oldu. 

Kıdemli emtia analisti Tapan Patel ''Altın fiyatları, küresel büyüme endişeleri ve yüksek enflasyonun desteğiyle halen üst aralıkta işlem görüyor'' değerlendirmesinden bulundu. Uzmanlar ons altın desteğinin 1840 dolar ve direncin 1870 dolar olmasını beklerken altın fiyatlarının yatay olarak yukarı yönlü hareket etmesini beklediklerini açıkladı. Gram altın küresel altın ve dolar kuru nedeniyle yukarı yönlü ataklarına devam ediyor. Peki gram altın ne kadar? 

24 Mayıs Salı gram altın 952 TL’den el değiştiriyor. 

24 Mayıs gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın için ‘beklenen oldu’ diyerek uyardı: Geçen haftalara kıyasla iyi

24 MAYIS CANLI ALTIN FİYATLARI 

Altın fiyatları Fed başkanı Powell’in açıklamaları sonrası baskılanma süreci geçtiğimiz hafta sonlandırdı. Haftaya yukarı yönlü başlayan altın fiyatları elindeki varlıkları kaybetmek istemeyen yatırımcının ilgi odağı oldu. Altın fiyatları Çarşamba günü açıklanacak Fed tutanaklarına odaklandı. Altın Fed başkalarının sert açıklamaları ve faiz artırım sürecine dair açıklamalarına rağmen yükselen enflasyon karşısında güvenli liman olma özelliğini sürdürüyor. İşte 24 Mayıs canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,552 TL alış, 1,575 TL satış
  • Yarım altın: 3,092 TL alış, 3,141 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 6,175 TL alış, 6,258 TL satış
  • Ons altın: 1.853 dolar

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

''ALTIN FİYATI OYNAK''

Haftaya tansiyonu yüksek başlayan altın fiyatları dolar endeksinin hafif toparlanmasına bağlı olarak yatay seyretmeye başladı. Emtia uzmanları piyasalarda bu hafta oynaklığın devam edeceğini ifade etti. 

Chirag Mehta, altın fiyatları hakkında ''Büyümedeki yavaşlama, yüksek borç seviyeleri ve finansal piyasadaki istikrarsızlık, Fed'in sıkılaştırmasının kısa ömürlü olmasını sağlayacak ve koşulları yeniden altın için elverişli hale getirecek'' ifadelerini kullandı. 

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU: FARK KAPANIYOR 

İslam Memiş altın fiyatı hakkında ''Haziran ayı mola, temmuz ise pik ayı olacak'' uyarılarında bulundu. Dolar/TL kuru ve altın için yeni hedefini şu sözlerle açıkladı: 

''Uluslararası piyasalarda dolar endeksinin yükselmesine rağmen yurtiçinde dolar fiyatı hala baskılanıyor. Dolar endeksinin yukarı yönlü ataklarına dayanamayacak bir dolar/TL kuru var karşımızda. Temmuz aylarında yeni zirveler göreceğiz. Dolar/TL kurundaki yükseliş gram altın fiyatlarına da yansıyacak.''

''Beklediğim gibi 1.865’den satış geldi. 1.830 $ destek seviyesi. Düşüşleri alım fırsatı olarak 1.830-1.880 $ aralığını takip edeceğim.''

Son haftalarda ekran fiyatı ile serbest piyasalardaki fiyatın farklı olduğunu üstüne basa basa açıklayan İslam Memiş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ''Serbest piyasalarda makas aralığı normalleşiyor. Şu an; Gram altın 946,68-950,16 Dolar/TL 15,83-15,83 Geçen haftalara kıyasla iyi'' mesajını yer verdi. 

Yılsonu dolar tahmini sorularına ise ''Dolar/TL kuru daha fazla dayanamaz. Dolar için net bir rakam vermek istemiyorum ancak Mayıs ve Haziran ayında siyasi gerginlikler artacak. Buna bğalı olarak hem altın hem de dolar fiyatında Temmuz'da yeni ataklar gelecek. Önümüzdeki 3 ay satan zarar eder'' dedi. 
 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...