Tgrt Haber
31 Aralık 2021 15:55

İslam Memiş altın yatırımında karlı çıkmanın formülünü açıkladı: Bunu yapmazsanız enkaz altında kalırsınız

Altın ve Dolar fiyatlarındaki dalgalanma devam ederken altın yatırımcısı yatırımını nasıl koruyacak? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber’de altın yatırımında karlı çıkmanın formülünü anlattı.

İslam Memiş altın yatırımında karlı çıkmanın formülünü açıkladı: Bunu yapmazsanız enkaz altında kalırsınız
Altın almak karlı mı,İslam Memiş,Dolar düşer mi çıkar mı

Türkiye’de döviz kuru ve altın fiyatlarında düşüş yaşansa da dalgalanmalar halen devam ediyor. Pek çok kişinin yatırımını ne yönde yapacağı ve nasıl koruyacağı konusunda kafası karışık. Pek çok insan en azından yaptığı yatırımdan kar elde etmese bile satarken en azından zarar etmek istemiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber’de altın yatırımında karlı çıkmanın formülünü verdi. 

ENKAZ ALTINDA KALMAMAK İÇİN

Altın-dolar paritesi ile işlem yapmayanların zarar edeceğini belirten Memiş, bu yatırımcıların her yıl enkaz altında kalmaya devam edeceğini söyledi. Karlı yatırım için formülü açıklayan Memiş, “Altın onsunun karşılığı dolardır. Altını satıp Dolar alırsın, Doları satıp altın alırsın. Bu işlemi yapanlar zarar etmez. Çünkü açıkta değilsin. Dolar yükseldiğinde gram altın yükseliyor. Dolar düştüğü zaman gram altın da düşüyor” dedi. 

2021’in başında gram altının 450 TL’den yıla başladığına dikkat çeken Memiş,  pek çok insanın gram altının 1060 TL’ye yükselmesine rağmen “Altın yükseliyor” diyerek gram altın aldığına dikkat çekti. İşlemlerin parite üzerinden yapılması gerektiğini kaydeden Memiş, ancak bu şartlarda yapılan yatırımın yatırımcıyı zarar ettirmeyeceğini belirtti. 
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...