Tgrt Haber
24 May 2022 23:38 - Güncelleme : 25 May 2022 09:05

'Dolarda kırmızı çizgi 16,40 TL' diyen İslam Memiş’ten yatırımcıya uyarı: Gaza gelmeyin, alım değil kar zamanı

Dalgalı piyasa yerini yükselişe bıraktı. Fed’in şahin tondaki açıklamalarının etkisinin halen devam ettiği piyasalarda dolar, altın, Euro ve borsa yükselişte. Öte yandan kripto paralarda belirsizlik hakim, Bitcoin yeniden 30 bin dolar seviyesinin altına düştü. Peki dolar ve altında yükseliş trendi devam edecek mi? Dolar küresel piyasalarda düşerken Türkiye’de neden yükseliyor? Finans analisti İslam Memiş, TGRT Haber’de piyasalara yönelik çarpıcı yorumlarda bulunup haziran ayına dikkat çekti.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Memiş,Fed'in Haziran ayında ters köşe yapabileceğini söyledi.
İslam Memiş,Dolar,Altın
Memiş,Fed'in Haziran ayında ters köşe yapabileceğini söyledi.

Davos zirvesi, Amerikan Merkez Bankasının (Fed) şahin tonda açıklamaları ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle küresel piyasalar ateşlenince dolar, Türkiye piyasasında adeta uçuşa geçti. Bu hafta 15.80 TL’ye kadar gerileyen dolar yeniden atağa kalktı ve 16 TL’yi aştı. Gram altın da hızlı yükselişini sürdürüyor. Öte yandan Euro ve borsa yukarı yönlü hareketlerle yoluna devam ediyor. Kripto paralarda ise yeniden düşüş yaşanıyor. Son birkaç gündür 30 bin doların üstünde tutunmaya çalışan Bitcoin, yeninden 30 bin doların altına sarktı. Peki dolar ve altındaki yükseliş trendi devam edecek mi? Dolar neden artıyor? Finans analisti İslam Memiş, piyasalardaki son durumu değerlendirdi. 

DOLARDA KIRIMIZI ÇİZGİ 16.40 TL 

Doların yeniden yükselişe geçmesinin nedenlerini açıklayan Memiş, şunları söyledi:

“Yurt dışında dolar varlıkları geriliyor, dolar endeksi 102 seviyesine kadar düştü. Dünya genelinde düşüşte olan dolar iç piyasada ralli yapıyor. Daha önce doların baskılanma süreci vardı. Dolar kırmızı çizgimiz olan 16.40 TL seviyesine kadar çıkacak mı, onu takip ediyoruz. Küresel piyasalarda endişe yine hakim olmaya devam ediyor.”

Fed üyelerinin şahin tondaki açıklamalarının manipülasyon olduğunu belirten Memiş, “Fed 50 baz puanlık değil 25 baz puanlık faiz artırımı yapacak. Burada ters köşe pozisyonu olabilir. O yüzden Fed üyelerinin sözlerine pek itibar etmemek gerekiyor. Haziran ayında dolar varlıkları dünyada değer kaybederken kripto paralarda, altında ve gümüşte bir ralli beklediğimi söyleyebilirim” dedi.   

VATANDAŞ GAZA GELMESİN! BURALAR ALIM DEĞİL SATIM SEVİYESİ

İslam Memiş, zaziran ayında iç siyasete odaklı yeni programlar, kabine değişiklikleri, yeni paket açılımları olabileceğini söyledi. Doların 16.40 TL’nin üstüne çıkmasına Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın müsaade etmeyeceğini belirten Memiş, yatırımcılara şu önerilerde bulundu: “Korku ve panikle dolara, altına ve gümüşe giriş yapma zamanı değil. Giriş yapmak için biraz daha sabırlı olmak gerekiyor. Türkiye, dolarda kırmızı çizgi olarak 16.40 TL’yi belirlemiştir. Vatandaşlar gaza gelmesin, soğuk kanlı davransınlar. Bu seviyeler daha önce alanların kâr yapma seviyeleri. Bu seviyelerden maliyet yapmamak gerekiyor. Doların 16.40 TL’yi bulmasından sonra aşağı yönlü bir düşüş trendi görebiliriz. Altında ve dolarda ciddi anlamda bir yükseliş trendi var. Buradan dolar ve altın alınmaz. Alınacaksa bile kademeli alım yapmak gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

'Dolarda kırmızı çizgi 16,40 TL' diyen İslam Memiş’ten yatırımcıya uyarı: Gaza gelmeyin, alım değil kar zamanı

HAZİRAN’IN İLK HAFTASI KRİTİK

Seçim sürecinde olan bir Türkiye olduğuna dikkat çeken Memiş, yatırımcılara şu tavsiyelerde bulundu:

“Hükümetten resmi bir açıklama gelmeden hiç bir şeye inanmamak gerekiyor. Elbette küresel piyasalarda ciddi bir krizi var. Resesyon ve enflasyon süreci söz konusu. Gelişmekte olan ülkeler bundan nasibini alıyor. İçeride sosyal medya mecralarında dolar ve emtialar uçacak deniliyor. Uzun vadeli yatırım araçları günlük dalgalarla sorgulanmamalıdır. Hükümetin yeni tedbirlerini açıklayacağını düşünüyorum. Haziranın ilk haftası, 7'si ile 10’u arası çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın sürpriz açıklamaları olabilir, kabine değişikliği ile yeniden bir heyecan olabilir, bu da yeni bir trende yol açabilir. Piyasalarda dalgalanma devam ediyor ama finans kuruluşlarını yönetenler planlarını yapıyor, bırakalım dolar yükselsin denilmiyor artık.”

TEMUMUZDA 1000 TL ALTINDA GRAM ALTIN HAYAL

“Temmuz ayında gram altını 1.000 liranın altında almak hayal gibi geliyor” diyen Memiş, Haziran’da gram altın/TL arasındaki bant aralığının 940 ile 980 TL arasında, ons altında ise 1.880-1.980 dolar olacağını söyledi.  Memiş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Emtia ve kripto paralarda tepki yükselişleri gelecektir. Altın ve gümüşte düşüşler kalıcı olmaz. Dolar kurunda bir düşüş olursa haliyle gram altın ve gümüşte de düşüşler olur. Bu da bir ihtimaldir, olursa da düzetme hareketi olacaktır. Bunun uzun süreli yatırımcılar için bir fırsat olacağını düşünüyorum. Bu süreçte düğün yapacaklar ve altını olanlar emtia tarafında düşüşlerin kalıcı olmayacağını düşünerek fırsata çevirebilirler.” 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...