Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2022 17:31 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 18:09

Ünlü ekonomist İslam Memiş eylül ayını işaret etti: Ne bombalar patlayacak!

Fed'in faiz açıklamaları ve TCMB'nin enflasyon tahmini sonrası döviz ve altın kurunda yaşanan hareketliliği değerlendiren ünlü ekonomist İslam Memiş, yatırımcıları bir kez daha uyardı. 18 liranın üzerinde dolar alacaklara bir kez daha düşünmeleri çağrısında bulunan Memiş, gram altının alınmaması gereken seviyeyi de açıkladı. Uyarılarında eylül ayını işaret eden Memiş, "Gram altın TL'de 950-1000 lira dolarda 17-18 bant aralığını ağustos ayında göz önünde bulundurun. Eylül ayında ne bombalar patlayacak, hep beraber göreceğiz. Şirket iflasları, jeopolitik riskler, resesyon fiyatlamaları, neler olacak neler..." diye konuştu.

Ünlü ekonomist İslam Memiş eylül ayını işaret etti: Ne bombalar patlayacak!
islam memiş,altın,dolar,bitcoin,ekonomi,Fed

Amerikan Merkez Bankası Fed, küresel piyasaların merakla beklediği faiz kararında artırıma giderken dolarda hafif aşağı yönlü bir kırılma yaşanırken altında artış gözlendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42,8'den yüzde 60,4'e yükseltmesinin ardından ise yurt içi piyalasarda hem döviz hem de altın kurunda artış yaşandı.

Açıklamalar sonrası piyasalarda yaşanan hareketliliği değerlendiren Finans Analisti İslam Memiş, bir kez daha uyarıda bulundu. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, 18 liranın üzerinde dolar alacaklara bir kez daha düşünmeleri çağrısında bulunurken gram altının alınmaması gereken seviyeyi de açıkladı.

"DOLAR ALACAKLAR BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN"

Fed kararı öncesi "altın, gümüş ve kripto paralarda düşüşler olabilir algısını unutun, yükseliş başlalayabilir" uyarısını anımsatan Memiş, "18 lira üzerinden dolar almak isteyen arkadaşlarımıza bir kez daha düşünün uyarılarımız vardı, bu aynen devam ediyor" diye konuştu.

Fed'in sürpriz yapmadığını kaydeden ünlü ekonomist, "Ons altın 1768'e kadar yükseldi ve şu anda 1760 dolar seviyesinde. Muhtemelen kısa vadede geri çekilme olabilir" dedi. Elinde dolar bulunanların, TL üzerinden işlem yapmaması konusunda uyaran Memiş, gram altın, bitcoin ve konut ile otomotiv sektörüne dair değerlendirmelerde de bulundu.

Memiş, "Dövizi yatırım aracı olarak görenler varsa en azından euro ve sterlini göz önünde bulundurum düşüncem vardı. Yine euro ve sterlini işaret ediyorum" dedi.

"NELER OLACAK NELER..."

ABD'nin resesyone girdiğini anımsatan Memiş, "ABD'de büyüme rakamları açıklandı, balon patladı, berbat. Teknik olarak ABD ekonomisi resesyona girdi. Gerçek fiyatlamalar gün yüzüne yavaş yavaş çıkıyor. Eylül ayında ne bombalar patlayacak, hep beraber göreceğiz. Şirket iflasları, jeopolitik riskler, resesyon fiyatlamaları, neler olacak neler..." diye konuştu.

"GRAM BİR FIRSAT VERECEK"

Altının son bir fırsat vereceğini belirten Memiş, altının yanı sıra gümüşün ons fiyatında toparlanmalar olabileceğini kaydetti. Gram altının 1020 lirada direnç seviyesi olduğunu belirten Memiş, 1000 lira seviyesinden gram altın alınmaması gerektiğini, ağustos ayında son şansın olduğunu söyledi. Ağustos ayının şans ayı olduğunu belirten Memiş, "1000 lira altında gram almak mümkün olacak. Bir fırsat verecek" dedi. Memiş gram altının yıl sonuna kadar 1450 lira olmasını beklediği kaydederek "Altının ons fiyatında 2350 dolar, dolar/TL kurunda beklentim 20-21 lira aralığı. Yılın son çeyreğinde, son aylarda bu rakamları bekliyor olacağım. Bin lira seviyesine yükselen gram altında, şöyle bir süreç var, herkes korku ve panikle gram altın almaya koşuyor. Alayım mı soruları, tamamen komedi" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Muzo31 Temmuz 2022 07:41

Ekonomist değil kuyumcudur kendisi

Sonraki Haber Yükleniyor...