Tgrt Haber
15 Haziran 2022 07:06 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 21:21

Fed çanları çalıyor, 28 yıl sonra ilk! İslam Memiş altın için 'piyasa bozulur' diyerek uyardı: Varlıklarınıza çöküyorlar

Altın fiyatları için nefesler tutuldu. Piyasalar agresif Fed beklentisiyle fiyatlanırken yatırımcılar ‘’Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? Altın düşer mi yükselir mi?’’ sorusunun cevabına odaklandı. İslam memiş altın tahmini ile ilgili sorulara ‘’Ciddi bir belirsizlik hakim Fed faiz artırımı ile enflasyonu düşüremediğinin farkında. 75 baz puan piyasaların dengesini bozabilir’’ ifadelerini kullandı. İşte 15 Haziran altın fiyatları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT HABER
Finans analisti İslam Memiş 'kontrollü soygun' uyarıları ile Fed öncesi altın ve dolar piyasasını değerlendirdi.
islam memiş,altın,dolar,enflasyon,fed,faiz
Finans analisti İslam Memiş 'kontrollü soygun' uyarıları ile Fed öncesi altın ve dolar piyasasını değerlendirdi.

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın 50 baz puan yerine 75 baz puan artıracağı beklentileriyle hareketlilik sürüyor. Ons altın çok agresif Fed ihtimali ile 1.815 dolara kadar geriledi. Güçlü dolar karşısında altın başta olmak üzere emtialar baskılanırken islam Memiş ''Elinde dolar olan riski dağıtmak için düşük emtia ve parite fırsatını değerlendirsin'' uyarılarından bulundu. 

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Dolar kuru geçtiğimiz haftadan bu yana yükseliş trendine devam ederken peşinden gram altın ve diğer yabancı para birimlerini sürükledi. Piyasalarda ‘süper bono’ beklentisi devam ederken dolar/TL fiyatı 17,26 seviyelerinde kalmayı başardı. Kura bağlı olarak yukarı yönlü ataklarını sürdüren gram altın dolar endeksinin 105 kapısına dayanması ve Fed’in 75 baz puan artırma ihtimalleri ile düşen ons altından etkilendi. Piyasalarda bugün yaşanacak gerginlik öncesi vatandaşlar ''Gram altın ne kadar?'' sorusunun cevabına odaklandı. 

15 Haziran Çarşamba gram altın 1.007 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Finans analisti İslam Memiş ''ABD enflasyon rakamları yüzde 8,6 seviyelerine ulaşmasıyla Biden yazılı bir açıklama yaparak ‘düşmeyen enflasyon’ vurgusu yaptı. Tüm piyasanın beklentisi 50 baz puan artırım yönünde olsa da bence Fed daha güvercin tonda bir açıklama yapacak. Diğer yandan küresel piyasalarda 75 baz puan gelme olasılığı da tartışılıyor. Ancak ben bu şekil bir faiz artırım sürecinin piyasaları bozacağına inanıyorum. Ciddi bir belirsizlik hakim şu an'' ifadelerini kullandı. 

FED’İN 75 BAZ PUAN İHTİMALİ ALTINI BASKILADI 

Tüm dünyayı etkisi altına olan yüksek enflasyon ABD’de son 40 yılın zirvesine oturdu. Piyasalarda 75 baz puan artış beklentileri yükselirken yatırımcılar, 1994'ten bu yana en büyük olacak olan 75 baz puanlık bir artışın hisse senetlerinin, özellikle de teknoloji hisselerinin değerlemesini olumsuz etkileyeceğinden ve COVID-19 sonrası toparlanmayı tehlikeye atacağından endişe ediyor.

Goldman Sachs'ın da aralarında bulunduğu bazı yatırım bankaları, Haziran ve Temmuz'da 75 baz puan, Eylül'de ise 50 baz puanlık artış beklediklerini söyledi. TD Securities analistleri de Haziran ve Temmuz aylarında aynı miktarda faiz artırımı bekliyor.

Emtia uzmanı Mauricio Agudelo, "Piyasa, Haziran ve Temmuz için her biri 75 baz puan da dahil olmak üzere, önümüzdeki birkaç toplantı için faiz artırım beklentilerine göre fiyatlandı" dedi.

15 HAZİRAN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI 

Dolar kuru 17,27 seviyelerini bırakmazken yatırımcılar altın fiyatları üzerinde doğrudan etkili olacak Fed faiz kararı öncesi ''Gram, yarım, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar?'' sorusunun cevabını merak ediyor. İşte 15 Haziran canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,643 TL alış, 1,663 TL satış
  • Yarım altın: 3,282 TL alış, 3,329 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 6,561 TL alış, 6,635 TL satış
  • Ons altın: 1.815 dolar 

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU: 

Fed faiz kararı ile fiyatlanan piyasalarda sert düşen altın fiyatı hakkında Finans analisti İslam Memiş şu değerlendirmeyi yaptı: 

''Altın ve kripto para gibi emtialarda sert düşüşler gördük. Benim kişisel görüşüm Fed Başkanı Jerome Powell daha güvercin tonda bir açıklama yapacağı yönünde. Küresel borsalardaki riski bozmak istemeyebilir. Çünkü borsalarda da yüzde 3,5-4 civarında satışlar gerçekleşti. Bu satışlar devam ederse peşinden stagflasyon süreci geliyor zaten. Bu nedenle piyasaların rahatsız olmaması için daha yumuşak bir açıklama gerekiyor.''

''Merkez Bankası altın ve gümüş piyasalarını bilerek baskılıyor. Ancak ben bu düşüşlerin kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Şu anki ekonomik koşullarda gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki gram altında 950 lira altı imkansız.''

İslam Memiş sosyal medya hesabınızdan ''Son iki gündür küresel yeni sistemin dünya insanını fakirleştirdiğini, varlıklarına çöktüğüne şahitlik ediyorsunuz. Nakitsiz fakir bir topluma ihtiyaçları var. Küresel enflasyon, tevafuk değil, kontrollü bir soygundur!'' ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 16 Haziran 2022 09:09

Abd sonun geliyor.Bu dünya zalimlere kalmaz.

Sonraki Haber Yükleniyor...