Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2022 08:08 - Güncelleme : 05 May 2022 08:39

İslam Memiş'ten 'ucuz altın yok' uyarısı: Powell çok endişeli, ezber bozuldu, düşüş artık çok zor

Altın fiyatları Fed faiz kararı ardından hareketlendi. Piyasalarda 50 baz puan artışının etkisi yükseliş olarak görüldü. Yatırımcılar “Gram altın ne kadar? Altın alınır mı?” sorularının cevabına odaklandı. Enflasyonla mücadele kapsamında Fed 22 yıl sonra ilk kez yarım baz puan faiz artışına gitmesiyle emtia fiyatlarını baskılanması beklenirken İslam Memiş altın için 'ezber bozuldu' diyerek yatırımcıyı yükselişe karşı uyardı.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Altın fiyatları Fed faiz kararı ardından ezberi bozdu. Gram altın küresel altın fiyatlarına bağlı olarak yükselişe geçti.
Altın fiyatları Fed faiz kararı ardından ezberi bozdu. Gram altın küresel altın fiyatlarına bağlı olarak yükselişe geçti.

Amerikan Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Fed Başkanı Powell önümüzdeki 2 toplantıda da 50 baz faiz artışı olacağını ifade etti. Enflasyonla kararlılıkla mücadele edeceklerini ancak 75 baz puanın aktif olarak değerlendirilmesini söyledi. Piyasalarda haftalar öncesinden başlayan Fed baskını kararın ardından yönünü değiştirerek yükselişe geçti. İşte 5 Mayıs canlı altın fiyatları…

GRAM ALTIN NE KADAR?

Ramazan Bayramı dolayısıyla kapalı olan piyasalar bugün açıldı. Gram altın bayramda 900 TL aşağısına sarktı. Haftanın ilk işlem gününde Fed etkisiyle fiyatlanan gram altın onsa bağlı olarak kayıplarını geri kazandı. Peki bugün gram altın ne kadar?

5 Mayıs Perşembe gram altın 900 TL’den işlem görüyor. Barings Yatırım Enstitüsü'nün küresel baş stratejisti ve başkanı Christopher Smart Fed faiz kararı ve Powell’in açıklamaları ardıdna piyasalarda bir rahatlama hissi olduğunu ifade etti.

İslam Memiş'ten 'ucuz altın yok' uyarısı: Powell çok endişeli, ezber bozuldu, düşüş artık çok zor

UZMANLARDAN ALTIN TAHMİNİ

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artırımları konusunda daha az şahin davranmasının ardından Perşembe günü yükseldi. Axis Securities Emtia Başkanı Pritam Patnaik, altın fiyatlarının, özellikle 50 baz puanlık faiz artırımının beklentilerle uyumlu olması nedeniyle baskılanmadığına işaret etti.

Mehta Hisse Senetleri Başkan Yardımcısı Rahul Kalantri, Powell'ın ABD merkez bankasının aktif olarak 75 baz puanlık bir artışa ağırlık vermediğini söylemesinin ardından altın ve gümüş fiyatlarının yükseldiğini ifade etti. Yetkililer yatırımcıların enflasyondan korunmak amacıyla altın fiyatını güvenli liman olarak görmeye devam etttiğini belirtti.

5 MAYIS ALTIN FİYATLARI

Ramazan Bayramı nedeniyle kapalı olan piyasalalar bugün açıldı. Fed faiz kararı etkisiyle fiyatlanan altın yatırımcılar tarafından merak edildi. Altın fiyatları Fed’in agresif olmayan açıklamaları ve 75 baz puan artışın masadan kalmasıyla yükselişe geçti. İşte 5 Mayıs güncel altın fiyatları:

  • Gram altın: 901 TL,
  • Çeyrek altın: 1.474 TL alış fiyatı, 1.500 TL satış fiyatı,
  • Yarım altın: 2.948 TL alış, 3.001 TL satış fiyatı,
  • Ons altın: 1.900 dolar

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş Fed faiz kararı sonrası piyasaları değerlendirdi. Memiş ‘’Fed 50 bp faiz artırdı, emtia fiyatları çökmedi. Yani, Fed ezber bozdu. Powell da oldukça endişeli!’’ ifadelerini kullandı. Ünlü ekonomist İslam Memiş Jerome Powell’in açıklamalarını ise şu şekilde değerlendirdi:

''Fed Başkanı Powell, kendisini anlamayanlara bu akşam kısaca; Döviz ve altın borçlanmayın. Düşük enflasyon hayalinden vazgeçin. Ucuz altın ve gümüş artık zor. Nereye gittiğimizi biz de bilmiyoruz. Bizim derdimiz bize yetiyor, siz başınızın çaresine bakın dedi.''

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...