Tgrt Haber
21 Şubat 2022 15:33 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 16:00

İslam Memiş, gram altının tutunamayacağı seviyeyi açıkladı!

Para ve altın piyasaları haftaya Rusya-Ukrayna savaşı tehdidi altında başladı. Euro ve borsa pozitif seyrederken dolar ve altında inişli çıkışlı hareketler yaşanıyor. Kripto paralar ise güne yükselerek başlasa da genel itibariyle bir düşüş hakim. Para ve altın piyasaları uzamanı İslam Memiş, TGRT Haber'de yatırımcılara çok özel tavsiyelerde bulundu.

İslam Memiş, kripto paralardaki düşüşün kalıcı olmayacağını belirterek Ukrayna-Rusya krizinde manipülasyonlar konusunda 
yatırımcıları uyardı.
İslam Memiş, kripto paralardaki düşüşün kalıcı olmayacağını belirterek Ukrayna-Rusya krizinde manipülasyonlar konusunda yatırımcıları uyardı.

Ukrayna-Rusya krizi gölgesinde haftaya başlayan piyasalarda Euro ve borsa hafifda yükselişler yaşanırken dolar ve altında hareketlilik söz konusu. Geçtiğimiz hafta değer kayıpları yaşayan kripto paralar ise haftaya yükselişle başlasa da genel itibariyle düşüşte. Peki uzun bir süredir devam eden Ukrayna-Rusya krizi piyasaları nasıl etkileyecek? Savaş çıkması durumunda piyasalarda ne olacak? Şubat ayı sona yaklaşırken Mart ayı piyasalar için nasıl geçecek? Kripto paraların düşüşü devam edecek mi? Altın yükselecek mi? Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber'de yatırımcılara çok kritik tavsiyeler verdi.

KRİPTO PARALARDA DÜŞÜŞ KALICI DEĞİL

İslam Memiş, geçtiğimiz hafta kripto para yatırımcılarının Ukrayna-Rusya savaşından dolayı altına yöneldiğini söyledi. Bu yüzden kripto paralarda bir düşün olduğunu belirten Memiş, ons altında buna paralel olarak yükselişler görüldüğünü kaydetti. Altın piyasalarından çıkanların da kripto para piyasasına girdiğinin altını çizen Memiş, “Bu durumun nedeni savaştır. Bu hafta piyasalar dış gelişmelere odaklanacağı için kripto paralar etkilenecek. Şahsen kripto paralarda düşüşlerin kalıcı olacağını sanmıyorum. Tepki alımları olacaktır. Jeopolitik riskler azalırsa kripto paralar yükselir” dedi.

GRAM ALTIN 830 TL ÜSTÜNDE TUTUNAMAZ

Gram altındaki iniş çıkışların sebebine değinen Memiş, şunları söyledi: “Gram altın ons altından aldığı destekle 835 TL seviyesine kadar yükseldi. Ons altındaki yatay seviye sebebiyle gram altın da sakin bir seyirle haftaya başladı. Şimdilik 830 TL seviyesinin üstündeki rakamların kalıcı olacağını sanmıyorum.”

FED MART'TA SAHNEDE OLACAK

Para ve altın piyasalarında Ukrayna-Rusya kriziyle ilgili gelişmelerin etkili olacağını belirten Memiş, ABD piyasalarının kapalı olmasından dolayı yarın dolarda yatay bir seyir olacağını belirtti. Geçen hafta Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğine dair söylemlerin bir manipülasyon olduğunu söylediğini hatırlatan Memiş, bu düşüncesinin bu hafta için de geçerli olduğunu kaydederek “Bilgi kirliliğine dikkat etmek gerekiyor. Son dakika haberleriyle aksiyon almayın” dedi. Mart ayında Amerikan Merkez Bankasının (Fed) sahnede olacağını kaydeden Memiş, Fed tarafında şahin söylemlerin başladığına dikkat çekerek “ABD faiz artırımı sürecine girecek. Şubat ayının hikayesi bitecek. Mart ayında piyasalar, Fed’i konuşacak. Şubat hem döviz hem de altında son alım fırsatları sunuluyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...